Caruz a precizat ca pretul pe kilogramul de carne de porc in carcasa nu va depasi nivelul anului 2004, respectiv 9,5-9,6 lei/kg. El a motivat acest pret de referinta spunind ca, "atunci, a fost cel mai bun pret la carnea de porc. Si aceasta in conditiile in care energia era mai ieftina, furajele erau mai ieftine, iar salariul minim pe economie era 250 de lei si nu 540 cum este acum."
Omul de afaceri a recunoscut insa ca mentinerea pretului la cota de 9,5-9,6 lei/kg se datoreaza, in buna parte, subventiilor acordate de stat crescatorilor de animale. "Daca nu am fi beneficiat de subventie, pretul ar fi depasit lejer 12 lei/kg. Ar fi disparut foarte multi crescatori de pe piata, iar carnea ar fi fost mult mai scumpa, cum se intimpla in foarte multe tari europene. De pilda, in Danemarca, un kilogram de muschi costa 85 lei, fata de 22 de lei cit costa la noi. Numarul mare al crescatorilor de animale si faptul ca am beneficiat de subventii a determinat mentinerea preturilor la valorile actuale", a explicat Gheorghe Caruz.