Mergi la conţinutul principal

Carnavalul toamnei la "Trebuie"

Simbata dimineata, la Centrul de zi "Cati", a avut loc "Carnavalul toamnei", un eveniment de socializare destinat tinerilor cu dizabilitati. Aproximativ 100 de persoane, copii, tineri cu dizabilitati, voluntari, prieteni ai Organizatiei "Trebuie" au participat la realizarea si desfasurarea unui program artistic, a unei parade a costumelor, a mastilor toamnei si a unei tombole cu premii. Aceste momente au fost pregatite de echipa "Trebuie" formata din: Alina , Vivi, Cesi, Flori. Coordonator a fost Camelia Pascu, iar in rolul clownului animator, Teodora Ilie. Costumele, mastile, decorurile, exponatele si obiectele de tombola au fost confectionate in timpul activitatilor de terapie ocupationala in Centrul "Cati". O parte din costume au fost confectionate de voluntari in atelierele Grupului Scolar "Edmond Nicolau", iar altele de catre parinti, care au contribuit si cu fructe pentru organizarea expozitiei "Toamna bogata".
Evenimentul a urmarit promovarea lumii celor cu dizabilitati, a problemelor lor, dar si a reusitelor lor, pe intelesul majoritatii si cu ajutorul cuvintelor parintelui Constantin Galeriu: "Inainte de a-ti da crucea pe care o duci, / Dumnezeu a privit-o cu ochii Sai cei preafrumosi,/ a examinat-o cu ratiunea Sa dumnezeiasca,/ a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsa,/ a incalzit-o in inima Sa cea plina de iubire,/ a cintarit-o cu miinile Sale pline de afectiune,/ ca nu cumva sa fie mai grea decit o poti duce. / Si dupa ce a masurat curajul tau, a binecuvintat-o si ti-a pus-o pe umeri. /Deci, o poti duce! Tine-o bine si urca pe Golgota...!". Presedintele organizatiei "Trebuie", Teodora Ilie, a spus ca cei din organizatie isi poarta crucea cu smerenie, demnitate, perseverenta si mai ales cu speranta ca nu sint singuri... ca cineva ii vede cu ochii inimii.
"A fost un moment extraordinar: copiii, voluntarii, parintii au participat cu bucurie, entuziasm si mult, mult antren la aceast eveniment, dar exista si un dar... As fi vrut ca oamenii din comunitatea noastra, care au putere de decizie, sa participe la astfel de evenimente pentru ca doar asa pot lua decizii corecte pentru tot ceea ce priveste viata oamenilor cu dizabilitati. Multumesc presei care a fost prezenta si doresc sa-mi cer scuze pentru faptul ca oaspetii nostri din Galati au intirziat (pentru ca li s-a defectat microbuzul) startul petrecerii. Oricum, a fost o adevarata petrecere dedicata bogatului anotimp - toamna", a spus presedintele "Trebuie", prof. Teodora Ilie.
Invitati speciali la eveniment au fost: prietenii de la Centrul De Servicii Complexe DGASPC - Galati, 10 tineri cu dizabilitati insotiti de parinti si personal angajat, Lucia Dumitru - voluntar al Serviciului de Ajutor Maltez Erfurt, reprezentantii autoritatii locale - personal din cadrul directiei de Asistenta Sociala - Primaria Braila. La eveniment au mai participat alaturi de tinerii cu dizabilitati din centrul "Cati", voluntari de la Grupul Scolar "Edmond Nicolau". Sponsori au fost: Primaria Municipiului Braila, "Doi pitici" si Grupul Scolar "Edmond Nicolau".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

Obiectiv Vocea Brailei 2022

Continutul acestui site este proprietatea SC Double P Media SRL. Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul SC Double P Media SRL

Analiza WEB