Mergi la conţinutul principal

Carmen Botea, candidat pentru funcţia de director la “Bălcescu”, a făcut contestaţie

* pe lângă aceasta, alţi patru dascăli au cerut reevaluarea probei interviului, singura probă care putea fi contestată * contestaţiile vor fi soluţionate în perioada 24 noiembrie - 9 decembrie iar rezultatele finale se vor afişa pe 16 decembrie

 

S-a încheiat perioada de depunere a contestaţiilor la concursul de directori şi directori adjuncţi din şcoli. La Brăila, doar cinci dascăli au cerut reevaluarea probei interviului, singura care putea fi contestată de altfel.

Potrivit listei publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, profesorii care au depus contestaţii sunt: Carmen Botea - candidat la funcţia de director de la “Bălcescu”, Mihaela Râpa şi Mariana Marcu - ambele pentru funcţia de director de la “G. K. Constantinescu”, Diana Mândreanu şi Rodica Popa - candidate la funcţia de director de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Brăila

Reaminim că la “Bălcescu” au dat concurs pentru postul de director Carmen Botea şi Iulian Danielescu, iar conform rezultatelor înainte de contestaţii, cel din urmă a obţinut un punctaj mai mare. La CJRAE Brăila a fost cea mai mare concurenţă, patru candidaţi la fotoliul de director, câştigător fiind în acest moment Marian Cloşcă. Contestaţiile vor fi soluţionate în perioada 24 noiembrie - 9 decembrie, pe baza înregistrării audio-video de la probă, iar ele vor fi trimise pentru reevaluare în alt judeţ. Rezultatele finale se vor afişa pe 16 decembrie.

Pentru a asigura un cadru obiectiv de evaluare care să genereze o ierarhizare corectă a candidaţilor, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a decis ca evaluarea acesto rcontestaţii să fie făcută de o comisie din alt judeţ decât cel în care a fost susţinută proba”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Din comisiile de soluţionare a contestaţiilor, constituite la nivel judeţean şi în Capitală, vor face parte alte persoane decât cele prezente în comisiile de concurs, respectându-se structura şi componenţa prevăzute de metodologia de concurs.

La concursul de directori şi adjuncţi din unităţile de învăţământ preuniversitare sunt declaraţi “admişi” candidaţii care au realizat un punctaj de cel puţin 35 de puncte pentru fiecare probă şi un punctaj total de cel puţin 105 puncte prin cumularea punctajelor celor trei probe de concurs. În judeţul nostru au fost admişi să participe la concurs 129 de profesori, dintre care s-au prezentat la proba scrisă 127. Conform rezultatelor înainte de contestaţii, 107 candidaţi au fost declaraţi, “admişi”, 20 “respinşi” iar alţi doi nu s-au prezentat la concurs.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro