Mergi la conţinutul principal

Caravana "Fermier in Europa" a poposit la Cazasu

Ministerul Integrarii Europene in colaborare cu Ministerul
Agriculturii organizeaza, in perioada 15 octombrie - 10 decembrie, o caravana de informare a potentialilor intreprinzatori din mediul rural, intitulata "Fermier in Europa". Actiunea are ca obiective cresterea gradului de informare in rindul populatiei active din mediul rural cu privire la beneficiile, riscurile si responsabilitatile pe care le presupune aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.
Ieri, dimineata, caravana a ajuns in comuna Cazasu. Circa 40 de producatori agricoli din localitate au participat la intilnire, printre ei regasindu-se atit simpli tarani, cu doua trei animale si citeva hectare de teren agricol, cit si mari fermieri, sefi ai unor exploatatii cunoscute in zona. Intilnirea a debutat cu prezentarea unui film documentar al caror protagonisti au fost atit fermieri romani, care au accesat diferite programe de finantare europeana cu sprijinul carora au realizat modernizari sau retehnologizari de ferme, dar si fermieri polonezi si maghiari care au vorbit despre experientele prin care au trecut imediat dupa aderare. Au urmat apoi expunerile specialistilor invitati in caravana: Elena Banica, directorul Directiei de Dezvoltare Rurala, din cadrul Directiei Agricole Braila; Nicolae Manole, din partea Oficiului Judetean de Consultanta Agricola (OJCA); Stefan Voicila, medic veterinar zonal, din partea Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) si Romeo Vasile din partea Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.
Discutiile au fost moderate de Mihaela Tiganoiu si Elena Cindea, consilieri in cadrul Compartimentului Integrare Europeana si Cooperare Internationala al Prefecturii Braila. In calitate de observatori, la intilnire au participat Roxana Savin si Gabriela Cepariu, din partea Ministerului Integrarii Europene.
Subiectele aduse in dezbatere s-au referit la finantarea pentru dezvoltare rurala, forme de garantare si creditare dupa integrare, subventii, standarde pe sectoare de activitate, normele de igiena in industria alimentara si normele de biosecuritate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro