Mergi la conţinutul principal

Caravana Educației a TSD a ajuns și în județul Brăila

* asta au dorit să anunțe reprezentanții PSD Brăila prin intermediul unui comunicat de presă emis recent * potrivit acestora, demersul Tinerilor Social Democrați (TSD) are ca țintă elevii din mediul rural, care au nevoie de sprijin pentru a trece cu bine peste prima provocare importantă din viața lor, Evaluarea Națională

 

Caravana Educației a Tinerilor Social Democrați (TSD) a ajuns recent și în județul Brăila. Potrivit unui comunicat de presă emis de PSD, este vorba despre un program ambițios, gândit de către organizația TSD la nivel național. Acțiunea își propune să vină în ajutorul elevilor de clasa a VIII-a, în sensul că le oferă 10 lecții gratuite, online, la limba română și matematică, generând astfel plus valoare sistemului de învățământ românesc, după cum au explicat social-democrații.

Potrivit comunicatului de presă, la evenimentul organizat la nivelul județului Brăila au participat președintele Consiliului Județean, Francisk Iulian Chiriac împreună cu vicepreședintele Ionel Epureanu, prefectul județului Brăila, Iulian Timofei, consilieri județeni, precum și membrii Organizației de Tineret a PSD Brăila.

Ținta Tinerilor Social Democrați o reprezintă preponderent elevii din mediul rural, care au nevoie de sprijin pentru a trece cu bine peste prima provocare importantă din viața lor: Examenele Evaluării Naționale.

”Evaluarea Națională este un pas important în cariera educațională a fiecărui elev, iar prin intermediul organizației Tinerilor Social Democrați a fost gândit, iar acum suntem la faza de implementare, un plan și un program ambițios prin intermediul căruia oferim un sprijin real elevilor claselor terminale din ciclul gimnazial, în perspectiva examenului de Evaluare. Programul Caravanei a fost stabilit de așa manieră încât să nu afecteze orarul elevilor, așa încât întâlnirile în cadrul Caravanei au avut loc după orele de program. Mă bucură faptul că avem, aici, lângă noi pe toți cei care se implică direct în succesul copiilor comunității noastre, și mă refer aici la părinți, primarii localităților gazdă din județul nostru, autorități locale și, nu în ultimul rând, cadre didactice. Pentru că trăim în era digitalizării, după data de 20 mai îi invit pe elevii care vor susține Examenele Naționale să acceseze pagina oficială web a «Caravanei Educației» pentru a urmări planul video de lecții gratuite oferite de către Tineretul Social Democrat”, a declarat președintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru.

Cezar Stancu, coordonatorul proiectului Caravana Educației, susține că această acțiune a fost gândită în contextul înregistrării unei rate mari de abandon școlar în mediul rural.

”Până acum am parcurs în jur de 20 de județe și avem în plan să depășim pragul de 30 de județe care vor fi implicate în acest program. Vreau să mulțumesc lui Mihai Ghigiu, președintele TSD, dar și secretarului general al TSD România, Adrian Marius Rîndunică, pentru că fără implicarea lor directă în ceea ce înseamnă organizarea din teritoriu, acest proiect cu siguranță ar fi fost mult mai greu de implementat”, a afirmat Cezar Stancu.

TSD-iștii susțin că scopul lor principal în cadrul acestui program este acela de a promova educația. ”Caravana Educației este un proiect național lansat de TSD cu scopul de a promova educația, o prioritate asumată de tinerii social democrați. Caracterul total inedit al activității și elementul central al caravanei îl va reprezenta autocarul TSD, branduit cu logoul organizației și denumirea proiectului. Prin intermediul lui, dorim să ajungem în cât mai multe locuri din țară. Le mulțumesc tuturor colegilor care pun umărul la proiectele TSD”, a spus la rândul său Mihai Ghigiu, președinte interimar al TSD România.

Cei care sunt interesați de aceste cursuri pot accesa site-ul web www.caravanaeducatiei.ro pentru a putea beneficia de programul gratuit de meditații. După Brăila, următorul popas al caravanei este Constanța, se precizează în comunicatul PSD.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro