Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Captura-record de deseuri metalice

Captura de sapte tone de materiale neferoase. Comisarii Garzii Financiare, in colaborare cu jandarmii braileni, au depistat doua dubite pline-ochi cu deseuri metalice, care urmau sa fie transportate la Bucuresti, pentru a fi valorificate. Oamenii legii au actionat "la pont", oprind cele doua dubite la iesirea din Braila, iar in urma controlului au descoperit ca acestea erau incarcate cu circa 7 tone de cabluri, tevi, subansamble si piese metalice, pentru care soferii nu aveau nici un fel de acte. Luati la intrebari, conducatori auto au recunoscut ca nu au acte de provenienta a marfii si au explicat ca li s-au dat instructiuni telefonice: de unde sa incarce deseurile, ce ruta sa urmeze si unde sa se intilneasca, in apropiere de Bucuresti, cu cel care trebuia sa preia marfa. Un prim control la firma de colectare a deseurilor de unde se ridicase incarcatura a pus in evidenta faptul ca piesele si tevile din inox, cupru si aluminiu erau furate. "Eu nu stiu de unde sint piesele astea, eu doar m-am dus si am incarcat masina unde mi s-a spus. Am vorbit cu persoana la telefon, mi-a spus de unde sa iau marfa si am stabilit sa ne intilnim la intrarea in Bucuresti. Nu stiam ca nu exista acte pentru aceste deseuri, eu credeam ca totul este in regula. Am mai lucrat cu persoana respectiva, si nu am mai avut niciodata probleme", a declarat unul dintre soferi. "Eu nu stiu nimic, am venit, am luat masina si ma duceam cu ea la Bucuresti. Nu mi s-a spus ce incarcatura am, si nici nu am intrebat. Nu credeam ca ar fi ceva in neregula", a explicat si cel de-al doilea sofer.
Cei doi s-au ales insa cu amenda, aplicata de comisarii Garzii Financiare, pentru ca transportau marfa fara acte de provenienta, plus ca li s-a confiscat intreaga incarcatura. "Cei doi transportau pe ruta Braila- Bucuresti o cantitate de 6.700 kg deseuri din inox, cupru si aluminiu si alte sortimente de deseuri. Masinile au fost duse la societatea care receptioneaza aceste deseuri, unde incarcatura a fost cintarita, dupa care a fost retinuta in vederea confiscarii", ne-a declarat Marcel Constantin, comisar-sef al Garzii Financiare.
Pe de alta parte, insa, cei doi soferi vor fi cercetati penal, fiind acuzati de complicitate la furt calificat. "Asupra celor doi conducatori auto s-au extins verificarile, urmind a fi inaintat dosarul de cercetare penala, sub acuzatia de furt calificat ", ne-a informat serg maj. Sorin Neftode, din cadrul Jandarmeriei Braila.
Cercetarile au fost extinse, pentru identificarea celui care a comandat transportul si a firmei prin care urmau a fi vindute deseurile.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii