Mergi la conţinutul principal

Captură DIICOT: Elevi de la «Bălcescu», consumatori de Marijuana

* deși minori, nu s-au sfiit să consume droguri de mare risc * aceștia achiziționau marijuana de la Georgian V., fost elev la „Bălcescu”, care la rândul lui obținea drogurile de la un fost jucător al „Cuza Sport”, originar din Galați * chiar capul rețelei este gălățean: Radu Dan Mirea * acesta din urmă era ajutat de concubina sa, Sorina Cristina Trandafir * drogurile proveneau din Bulgaria

 

 

 

Procurorii DIICOT Galați au destructurat o rețea de dealeri și consumatori de droguri de mare risc, trimițând astăzi în judecată 47 de inculpați, printre care și brăileni. „Creierul” rețelei este un cuplu gălățean, Radu Dan Mirea și Sorina Cristina Trandafir. Potrivit rechizitoriului, cei doi concubini au pus bazele unei rețele de distribuție a drogurilor, „formată pe baza relațiilor mai vechi pe care le aveau în rândul persoanelor cu preocupări pe linia traficului și consumului de droguri”, se precizează în comunicatul DIICOT.

Dan Mirea și Cristina Trandafir aduceau marijuana din Bulgaria, drog pe care îl distribuiau apoi către dealerii ademeniți în rețeaua lor, din Constanța, Galați și Călărași. Procurorii DIICOT au identificat aceste persoane, printre care Horia Alexandru Tăbăcaru și Radu Constantin Dumitrașcu, „dealeri din municipiul Galați”, se menționează în rechizitoriu. Prin intermediul acestora, drogurile de mare risc au ajuns și la Brăila, printre consumatori fiind numeroși minori, elevi ai Colegiului Național „Nicolae Bălcescu” din Brăila.

Este de precizat că, în cazul inculpaților Tăbăcaru Horia Alexandru și Dumitrașcu Radu Constantin, pe lângă propriul cerc de consumatori din municipiul Galați, aceștia au dezvoltat o rețea de distribuție a drogurilor și în municipiul Brăila – pe fondul deselor deplasări făcute de inculpatul Tăbăcaru Horia Alexandru în acest municipiu, inculpatul fiind jucător al echipei locale de baschet Cuza Sport, cei mai mulți dintre consumatorii din municipiul Brăila fiind minori, respectiv elevi ai Colegiului Național «Nicolae Bălcescu»”, se arată în rechizitoriul DIICOT.

Bineînțeles că aceștia nu au acționat singuri, ci au cooptat un subdistribuitor, respectiv inculpatul Georgian V, fost elev la „Bălcescu” și care, susțin anchetatorii, avea preocupări mai vechi pe această linie. Printre consumatorii de droguri de mare risc, DIICOT a identificat și audiat mai mulți colegi de liceu ai lui Georgian, dar și alți tineri.

Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Galați.

Detalii în ediția de mâine a cotidianului „Obiectiv – Vocea Brăilei”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro