Mergi la conţinutul principal

Candidaturi: Cătălin Boboc la CJ Brăila, Lucian Căprariu la Primăria Municipiului

* aceasta este decizia luată de Consiliul Director Județean al PNL Brăila, potrivit unui comunicat de presă transmis de liberali * PNL-iștii au decis să se alieze cu Brăila Nouă, partidul consilierului local municipal independent Lucian Căprariu

 

Partidul Național Liberal a anunțat în această seară care sunt candidații pe care îi va avea la Consiliul Județean și Primăria Municipiului Brăila la alegerile locale din 27 septembrie. Este vorba despre prefectul Cătălin Boboc, la CJ și consilierul municipal independent (președintele Brăila Nouă) Lucian Căprariu, la Primărie. Liberalii brăileni au decis să se alieze cu Brăila Nouă pentru alegerile care se apropie. Anunțul a fost făcut oficial, de către biroul de presă al PNL Brăila.

”Se poate să fim Mândri din nou! Astăzi, 29 iulie, Consiliul Director Județean al filialei PNL Brăila, a decis susținerea, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Brăila, a domnului Cătălin Boboc, lider și om de acțiune într-o perioadă grea pentru noi toți. Totodată, auzind vocea brăilenilor care doresc acțiuni concrete dinspre ei, pentru ei am decis ca împreună cu partidul Brăila Nouă să formăm o Alianță locală PNL- Brăila Nouă. Transmitem astfel un mesaj puternic de Unitate a dreptei locale și invităm și celelalte formațiuni politice care doresc să redea brăilenilor mândria de trăi aici să ni se alăture. Sub noua alianță PNL-Brăila Nouă, anunțăm candidatura pentru postul de primar al municipiului Brăila al domnului Lucian Căprariu, a cărei experiență în dezvoltare urbană și regională îl recomandă cel mai bine în înțelegerea și rezolvarea problemelor acestei urbe. Dragi brăileni! Este mai important ca niciodată, să sancționam prin votul fiecăruia politica sărăciei, pe care PSD, sub diversele sale iterații, a dus-o în ultimii 30 de ani și să redăm Brăilei gloria de odinioară, a cărei singuri martori sunt clădirile emblematice ale orașului. Este timpul unui nou «prin noi înșine», este timpul să ducem Brăila din nou la adevăratul sau potențial. Împreună, avem puterea să fim mândri din nou!”, se precizează în comunicatul PNL Brăila.

 

Lucian Căprariu a anunțat că va susține la rândul său candidatura lui Boboc

 

De altfel, tot în această seară și președintele Brăila Nouă, Lucian Căprariu a postat un mesaj pe Facebook în care și-a anunțat candidatura la Primăria Municipiului.

”Dragi brăileni, Am copilărit în acest oraș, am învățat în acest oraș, am muncit și muncesc în acest oraș, mi-am întemeiat o familie și mi-am crescut cei doi copii aici. Cunosc Brăila din toate punctele de vedere, atât administrativ, având în vedere că în ultimii 4 ani am ocupat poziția de consilier în cadrul Consiliului Local Brăila, dar și economic, având în vedere experiența de antreprenor  pe care o am încă din anii '90 și experiența în zona de dezvoltare urbană și regională. Am crezut întotdeauna că pentru a schimba lucrurile, este nevoie de implicare. Așadar, în 2018, am pus bazele unei formațiuni politice care să reprezinte interesele brăilenilor, Partidul Brăila Nouă, un partid construit pentru brăileni, pentru Brăila și pentru un viitor mai bun al acestora. Cred că este momentul ca Brăila să aibă o administrație care să fie parteneră cetățenilor, care să aibă ca prioritate dezvoltarea acestui oraș, care să știe să atragă eficient fonduri, investiții și acestea să se reflecte în condițiile de viață și nivelul de trai al locuitorilor. Trebuie sa ducem,  din nou, Brăila pe primele locuri în țară! Avem toate oportunitățile la dispoziție, avem exemplele altor orașe din țară care au reușit - și aici mă uit cu admirație spre Cluj, Oradea, Timișoara sau Arad - și acum avem competența și motivația de a ne uita spre viitor și a ne apuca de construit”, a declarat Căprariu.

Tototdată, acesta a anunțat și alianța cu liberalii și faptul că îl va susține pe Cătălin Boboc în cursa pentru conducerea Consiliului Județean.

”Salut decizia conducerii Partidului Național Liberal, alături de care anunțăm alianța PNL - Brăila Nouă, de a mă susține în lupta către postul de primar, ca fiind primul semnal puternic de unire în jurul unui candidat, alături de care să poată fi produsă o schimbare profundă la Brăila. Mă adresez pe această cale și celorlalte partide, ai căror membri sau simpatizanți doresc plasarea orașului și județului pe drumul spre gloria pe care a avut-o urbea noastră în perioada interbelică și pe care o putem recăpăta. De asemenea, transmit un mesaj de mobilizare și de încredere celor care sunt nemulțumiți de administrațiile pe care Brăila le-a avut, celor care nu au simpatii sau antipatii politice. Cetățenii Brăilei merită să fie mândri de orașul și județul lor. Nu mai avem nici un motiv să ne simțim inferiori altor orașe din România, dimpotrivă. De asemenea, vreau să transmit, în calitate de președinte al Partidului Brăila Nouă, că susținem candidatura domnului Cătălin Boboc la președinția Consiliului Județean Brăila, și o considerăm ca fiind una puternică și care, după câștigarea alegerilor va duce județul la adevăratul său potențial, demers în care Brăila Nouă va fi parte activă la strategiile de dezvoltare regională și, mai ales, la implementarea acestora”, a conchis sursa citată.

 

Președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac l-a ironizat pe Boboc

 

Anunțul candidaturii prefectului Cătălin Boboc nu a trecut neobservat de către președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, candidatul PSD pentru aceeași poziție. Acesta a făcut un comentariu ironic la adresa ”apoliticului” prefect al Brăilei.

”Eu nu mint! Vă tot spun, de câteva luni, că "apoliticul" nostru prefect, marele șef al pandemiei, va fi candidatul PNL. Acum înțelegeți de ce am tot zis că prefectul se folosește de pandemie? Nu e decent să exploatezi politic și să-ți faci imagine folosindu-te de COVID-19 și de necazul brăilenilor, dar cu cine să vorbim despre decență... Să nu uit: parcă zicea extrem de categoric că nu va candida, că el se ocupa de pandemie și că nu are treabă cu politica! Gânduri bune!”, a postat Chiriac.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro