Mergi la conţinutul principal

UPDATE 15.50:. Candidații la alegerile Parlamentare și politicienii locali, printre primii în secțiile de votare

* până la această oră, foarte mulți dintre aspiranții la un fotoliu de deputat sau senator din Brăila s-au prezentat deja la secțiile de votare la care sunt arondați 

 

UPDATE 15.50: Mihai Tudose, «vârful de lance» al PSD Brăila la Cameră va vota pe liste suplimentare

 

Mihai Tudose primul candidat pe lista PSD Brăila la Camera Deputaţilor a afirmat că are de gând să voteze pe liste suplimentare, cel mai probabil în oraşul Ianca. Acesta a punctat că a plecat în teritoriu încă dinainte de ora 7:00 când s-au deschis secţiile de votare şi va ajunge în municipiu abia după 21:00, când votul se va opri.

La Ianca o să votez. Aici am votat la ultimele alegeri şi am avut noroc. Votez cu încredere în viitorul României. Cred că România poate avea şansa pe care o merită. Cred că putem să facem într-adevăr ceva palpabil, bun şi sustenabil pentru această ţară”, a declarat Tudose.

 

UPDATE 15.40: Marian Ghionu, primul pe lista ANR Brăila la Cameră a mers la vot ceva mai târziu

 

Marian Ghionu, candidatul care deschide lista ANR Brăila pentru Camera Deputaților a mers la urne abia la ora 14:00. Acesta a votat la secţia de la Grădiniţa „Sf. Nicolae” din cartierul Radu Negru şi a venit însoţit de soţia şi fiul său.

Am votat ca de mâine să avem un Parlament în care poate vor intra şi oameni care se bazează pe principii. Am votat pentru principii. Şi mai am o singură rugăminte: oamenii să vină la vot. Pentru că atunci când au votat oamenii, politicienii au tăcut. Lucrul ăsta s-a putut vedea şi când a fost referendumul şi cu alte ocazii. Veniţi la vot! În momentul acela politicienii vor face şi vor tăcea. Dacă v-aţi săturat de politicieni care tot trăncănesc şi cotcodăcesc, veniţi la vot. Uitaţi-vă în istoria noastră recentă şi veţi vedea că atunci când noi am votat ei au tăcut şi au făcut. Alegerea este la dumneavoastră”, a declarat Ghionu, la ieşirea din secţie.

 

UPDATE 13.45: Daniela Rădulescu a mers la secția de votare însoțită de soțul său

 

Consilierul municipal Daniela Rădulescu, candidatul de pe locul 2 al listei ALDE Brăila pentru Camera Deputaților a mers la ora 11:30 la secția de votare de la Școala nr. 17 însoțită de soțul său.

Am votat pentru un viitor mai bun, pentru prosperitatea tuturor românilor, pentru a reda România românilor”, a declarat Rădulescu, după ce și-a exprimat opțiunea pentru Parlament.

 

UPDATE 13.40: Cătălin Stancu, candidatul nr.1 al USR Brăila pentru Cameră a mers la urne de dimineață

 

Nici Cătălin Stancu, prima opțiune a USR Brăila pentru Camera Deputaților nu a ratat ocazia să își exprime votul în primele ore ale zilei. Acesta a mers la ora 10:30 la secția de votare de la școala ” Nikos Kazantzakis”, alături de un amic, pentru a vota.

Am votat pentru o Românie mai bună, pentru un trai mai bun. Pentru o politică așa cum ne dorim, corectă și pentru o țară fără corupție”, a spus Stancu după exercitarea votului.

 

UPDATE 13.30: Marioara Nistor, prima opțiune a PMP Brăila la Cameră a mers la vot însoțită de familie

 

De dimineață a mers la urne și Marioara Nistor, prima pe lista PMP Brăila la Camera Deputaților. Aceasta a votat la secția de la Colegiul Național ”Gheorghe Munteanu Murgoci”, la ora10:00, însoțită de soț și cele două fiice.

Am votat pentru un județ mai prosper. Și cel mai important lucru: am votat pentru un viitor mai bun, pentru ca tinerii noștri să se poată întoarce acasă în România și Brăila noastră. Am votat pentru o echipă care luptă pentru Brăila, pentru cetățeni și pentru o guvernare care să aducă bunăstare și prosperitate. Am votat pentru ca în Brăila să se întâmple o schimbare reală. Și îmi doresc să se întâmple acest lucru chiar începând de mâine. Vom vedea mai spre seară dacă se va întâmpla. Eu sper ca lumea să iasă la vot. Îndemn brăilenii, tinerii să iasă la vot pentru că fiecare vot este important. Nu lăsați pe alții să hotărască viitorul vostru!”, a afirmat Nistor, la ieșirea din secția de votare.

 

UPDATE 13.25: La 9:30 s-a prezentat la urne și primul pe lista PNL pentru Senat, Florin Cîrligea

 

Florin Cîrligea, prima opțiune a filialei brăilene pentru Senat a mers la secția arondată (Școala nr. 7) la ora 9:30, pentru a-și exprima votul.

Am votat astăzi împotriva minciunii, împotriva demagogiei și împotriva corupției. Pentru Brăila, pentru brăileni, pentru o viață mai bună, un Guvern cu zero corupție și pentru o îndreptare către Uniunea Europeană”, a declarat Cîrligea.

 

 

UPDATE 13.15: Vasile Varga, nr. 2 pe lista PNL Brăila la Cameră a votat la ora 9:00

 

Candidatul aflat pe poziția 2 pe lista PNL Brăila la Camera Deputaților, Vasile Varga a venit să voteze alături de fiul său, consilierul județean Vasile Constantin Varga, soția și copilul acestuia, la ora 9:00, la secția de la Liceul ”Anghel Saligny”.

Am votat pentru un Parlament nou, pentru un Parlament curat. Un Parlament în care reprezentanții celor de la Brăila să își facă datoria cu prisosință”, a declarat Varga imediat după ce și-a exprimat opțiunea.

 

UPDATE 13.00: Ion Rotaru a mers la vot alături de soție, la 8:30

 

La ora 8:30 s-a prezentat la urne și Ion Rotaru, primul candidat pe lista PSD Brăila pentru Senat. Acesta a venit la secția de la Liceul de Arte, însoțit de soția sa.

Mi-am exprimat acest drept constituțional fundamental cu dorința și speranța că vom avea un Parlament care să emane o legislație mai coerentă și mai predictibilă, cu susținerea unui guvern care să aibă o consistență majoră în Parlament și care să genereze la rândul lui acel proiect economic pe care România îl așteaptă. De relansare industrială, creștere a nivelului de trai, de mărire a pensiilor și a salariilor, de generare a noi locuri de muncă și nu în ultimul rând un sistem de educație și sănătate performant pe care îl așteaptă brăilenii și întreaga populație a României”, a declarat Rotaru la ieșirea din secție.

 

Carmen Ionescu (candidatul nr. 2 pe lista ANR Brăila pentru Cameră) a votat la 7:30

 

Candidații la alegerile Parlamentare și politicienii din Brăila au ”luat cu asalt” secțiile de votare în primele ore de la deschiderea acestora. Mai exact, cea care a intrat prima pe poarta secției de votare la care a fost arondată (Liceul ”Anghel Saligny”) este Carmen Ionescu, candidatul de pe locul 2 al listei ANR Brăila pentru Camera Deputaților. Aceasta s-a prezentat la vot la ora 7:30.

Am venit de dimineață să votez, nu ca să dau un exemplu, dar întotdeauna am fost printre primii la vot. Urmează să plec în județ să urmăresc cum se votează și revin după amiază în Brăila la secțiile de votare. Nu am să spun brăilenilor să vină la vot ca să nu se interpreteze că sunt de partea unora, nu am să spun nici să stea acasă pe același considerent. Faceți cum credeți, oameni dragi. Nu sunt în măsură să vă dau sfaturi. Dar e bine să veniți totuși la vot și de mâine să începem curățenia generală în țara noastră să scăpăm de «șandramaua» asta politică pe care am avut-o la conducere 20 de ani. Vă mulțumesc. Doamne ajută!”, a declarat Ionescu imediat după exprimarea votului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro