Mergi la conţinutul principal

Campionatul Naţional Şcolar de şah

În perioada 30 ianuarie - 8 februarie, în staţiunea Călimăneşti-Căciulata va avea loc finala Campionatului Naţional Şcolar de şah "Elisabeta Polihroniade", competiţie organizată de marea maestră interaţională menţionată şi Ministerul Educaţiei Naţionale, cu sprijinul federaţiei de specialitate. La ediţia din acest an participă doi şahişti de la clubul Orizont 64 Brăila, ambii jucători de categoria întâi, Cosmin Teodor Nedelcu, dublu medaliat cu argint la naţionalele din 2014, campion naţional pe echipe şi câştigător al medaliei de bronz, tot anul trecut la Campionatul Uniunii Europene de şah şi Iulia Laura Bogdan, medaliată în sezonul recent încheiat, cu bronz la campionatul şcolar. Cei doi sportivi antrenaţi de candidat-maestru Ionel Balcan vor intra în concurs la categoriile de vârstă până în 9 ani şi respectiv până în 17 ani unde au şanse reale de a se clasa pe podium.
"Iniţiativa marii maestre internaţionale Elisabeta Polihroniade de a se implica în organizarea naţionalelor şcolare este una lăudabilă şi benefică şahului românesc. Primii clasaţi de la toate categoriile de vârstă se vor califica la Campionatul Mondial Şcolar de şah unde vor avea cazarea şi masa asigurate de organizatori. De asemenea, sportivii care se vor clasa pe locul al doilea vor beneficia de aceleaşi facilităţi la naţionalele de anul viitor. Eu sper ca ambii şahişti să obţină rezultate bune, care să le asigure un moral bun şi la Campionatele Naţionale de şah pentru copii şi juniori din această primăvă", a declarat Ionel Balcan, vicepreşedintele clubului Orizont 64.
Reamintim că tot un şahist de la Orizont 64, Dragoş Marţian, pe vremea când era legitimat la clubul brăilean şi se pregătea sub îndrumarea instructorului Ionel Balcan, a obţinut cea mai bună performanţă a oraşului nostru la Campionatul Naţional Şcolar de şah, locul al doilea, la categoria de vârstă 14-16 ani.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro