Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Campanie pentru promovarea consultatiilor prenatale

Incepind de astazi, in judetul Braila se deruleaza campania pentru promovarea consultatiilor prenatale, actiune care are ca scop cresterea educatiei femeilor gravide, in special in mediul rural.
Dupa cum ne-a informat dr. Lucica Scutaru, directorul Directiei de Sanatate Publica, reprezentantii institutiei pe care o conduce cit si cei ai Societatii de Educatie Contraceptiva si Sexuala se vor deplasa, intr-o prima faza, in diverse localitati ale judetului si, impreuna cu medicii de familie, vor informa femeile cu privire la importanta consultatiei pre si postnatale.
"Miercuri, campania incepe la Ianca si se continua la Faurei si Insuratei, unde medicii ginecologi vor instrui femeile si vor fi consultate gravidele, grupul tinta fiind reprezentat de femeile de virsta productiva, intre 15 si 49 ani, in special din mediul rural. Principalul obiectiv al campaniei consta in informarea cu privire la importanta consultatiei prenatale, cit si constientizarea drepturilor femeilor gravide la serviciile specializate gratuite, indiferent de statutul de asigurat al acestora, cresterea gradului de responsabilitate fata de viitorul copil, cit si convingerea femeii gravide de a merge la medicul de familie cit mai repede posibil", a precizat dr. Lucica Scutaru.
Pentru atingerea acelorasi obiective, din 31 martie, Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala organizeaza la Braila un atelier de planning si contraceptie pentru 16 cadre medii din Spitalul de Obstetrica-Ginecologie, care vor face educatie sanitara gravidelor internate la Maternitate.
Potrivit informatiilor furnizate de dr. Lucica Scutaru, pregatirea cadrelor medii din Spitalul de Obstetrica-Ginecologie are ca scop educarea femeilor si reducerea avorturilor, astfel incit, in perioada de alaptare a copiilor, tinerele mamici sa primeasca in spital toate informatiile necesare de la asistentele care constituie atelierul de planning al unitatii.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii