Pentru ca la Km 10 nu exista inca un cabinet medical dotat corespunzator sau un medic in permanenta, adultii si copiii de la marginea orasului sint inscrisi pe listele mai multor medici de familie, care se ocupa si de vaccinarea acestora, dar multi dintre ei nu au inca un medic de familie, iar copiii ramin nevaccinati in aceste conditii. Cu toate acestea, in ultimii ani nu s-au inregistrat focare de infectii in rindul comunitatii de romi, iar problemele cu care se confrunta cel mai mult cei de la Km 10 sint in sfera scabiei si a pediculozei, sursa acestora fiind reprezentata de existenta in zona a multor animale pline de riie.
De altfel, intreaga zona de la Km 10 este un adevarat focar de infectie; mormane de gunoaie in care copiii se joaca de dimineata pina seara, din lipsa unui spatiu special amenajat, baltoace de apa verzuie, pe marginea carora stau laolalta, copiii si ciinii riiosi, resturi menajere aruncate peste tot. Pentru a preveni declansarea unei epidemii, reprezentantii ASP ii vaccineaza periodic pe locuitorii de toate virstele, dar acest lucru nu este suficient.
Locuitorii din colonie sustin ca au nevoie de un cabinet medical si de un medic la care sa apeleze in fiecare zi, de un spatiu de joaca pentru copii, de implicarea autoritatilor locale in stringerea ciinilor care i-au umplut de riie.