Campanie de vaccinare la Km 10 | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Campanie de vaccinare la Km 10

In cadrul campaniei de vaccinare antigripala efectuata in rindul populatiei defavorizate, ieri, reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica s-au deplasat la Km 10, unde au imunizat persoanele de etnie roma cu virste cuprinse intre 3 si 75 de ani. Din cei peste 500 de locuitori ai blocurilor din aceasta zona, au fost catagrafiati 100 si, in mai putin de 2 ore, au fost vaccinati, ieri, 80 de persoane in vederea prevenirii virusurilor gripale-aviare la om. Dr. Andreia Gavrilescu, insotita de doua asistente medicale din cadrul departamentului de prevenire a starii de sanatate al ASP, a colaborat in acest sens cu Marcela Ion, mediator sanitar al acestei comunitati de romi, astfel incit actiunea de vaccinare s-a desfasurat in conditii optime, in apartamentul acesteia, unde au fost distribuite si materiale informative cu vaccinarile care se efectueaza la copii pina in virsta de 3 ani, cit si alte informatii pentru cei interesati. "In luna decembrie 2006, noi am mai organizat o campanie de vaccinare a copiilor cu virste cuprinse intre 0-3 ani impotriva rujeolei, cind am facut circa 40 de vaccinari, in rindul acestei populatii defavorizate din punct de vedere al adresabilitatii si al accesului la serviciile medicale", a precizat dr. Gavrilescu.
Pentru ca la Km 10 nu exista inca un cabinet medical dotat corespunzator sau un medic in permanenta, adultii si copiii de la marginea orasului sint inscrisi pe listele mai multor medici de familie, care se ocupa si de vaccinarea acestora, dar multi dintre ei nu au inca un medic de familie, iar copiii ramin nevaccinati in aceste conditii. Cu toate acestea, in ultimii ani nu s-au inregistrat focare de infectii in rindul comunitatii de romi, iar problemele cu care se confrunta cel mai mult cei de la Km 10 sint in sfera scabiei si a pediculozei, sursa acestora fiind reprezentata de existenta in zona a multor animale pline de riie.
De altfel, intreaga zona de la Km 10 este un adevarat focar de infectie; mormane de gunoaie in care copiii se joaca de dimineata pina seara, din lipsa unui spatiu special amenajat, baltoace de apa verzuie, pe marginea carora stau laolalta, copiii si ciinii riiosi, resturi menajere aruncate peste tot. Pentru a preveni declansarea unei epidemii, reprezentantii ASP ii vaccineaza periodic pe locuitorii de toate virstele, dar acest lucru nu este suficient.
Locuitorii din colonie sustin ca au nevoie de un cabinet medical si de un medic la care sa apeleze in fiecare zi, de un spatiu de joaca pentru copii, de implicarea autoritatilor locale in stringerea ciinilor care i-au umplut de riie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro