Mergi la conţinutul principal

Campanie de strângere de fonduri inițiată de AMRF „Louis Pasteur” - Club Voltin Brăila și de Muzeul Brăilei „Carol I”

• în cadrul acțiunii, voluntarii de la Clubul Voltin au expus ornamente de Crăciun confecționate handmade, pentru a fi achiziționate • donațiile pe care le-au făcut angajații Muzeului Brăilei „Carol I” vor fi distribuite unor familii defavorizate

 

Campanie pentru ajutorarea unor familii nevoiașe din Brăila, inițiată, la finele săptămânii trecute, de Asociația Mutuală Româno-Franceză (AMRF) „Louis Pasteur” - Club Voltin Brăila și de Muzeul Brăilei „Carol I”, sub genericul „De Crăciun, un gest mic, dar o bucurie mare”. În cadrul acțiunii de strângere de fonduri, voluntarii Clubului Voltin au expus ornamente de Crăciun confecționate manual, care au putut fi achiziționate de cei prezenți.

Voluntarii au fost, astfel, oaspeții Muzeului Brăilei „Carol I”, iar evenimentul - la care au fost prezenți Ionuț Dobre, vicepreședinte al Consiliului Județean Brăila, alături de managerul instituției gazdă, conf. univ. dr. Costin Croitoru - a fost organizat în Sala „Regele Ferdinand I și Regina Maria” a Muzeului Brăilei. Activitatea „De Crăciun, un gest mic, o bucurie mare” a fost coordonată de muzeograful Geta Șerbănescu. Colectivul muzeului brăilean a amenajat și un studio foto, unde s-au putut face fotografii cu scopul de a strânge fonduri pentru copiii nevoiași. Donațiile pe care le-au făcut angajații Muzeului Brăilei „Carol I” au fost oferite voluntarilor pentru a fi distribuite unor familii defavorizate.

Asociația Mutuală Româno Franceză „Louis Pasteur” Club Voltin este acreditată, pentru o perioadă de șapte ani, pentru desfășurarea unor proiecte cu finanțare europeană în comunitatea brăileană. Tinerii voluntari internaționali sosesc la Brăila și primesc instruire la club, pentru a putea îndeplini misiunile programului Corpului European de Solidaritate.

„În anul 2022, voluntarii Clubului Voltin au desfășurat activități cu persoane defavorizate și cu excludere socială, precum și cu persoane cu dizabilități, în cadrul proiectelor aflate în derulare, „Există abilitate după dizabilitate” și „Solidaritate pentru un viitor CuMinte, ne-a declarat Patricia Dincă, coordonator de proiect, psiholog și mentor dezvoltare personală în cadrul AMRF „Louis Pasteur” - Club Voltin Brăila. Printre organizatorii campaniei de strângere de fonduri de la muzeu s-a numărat și Ana Crețu, coordonator voluntari.  

Voluntarii de la Clubul Voltin desfășoară, zilele acestea, ample activități de sprijinire a familiilor defavorizate din județul Brăila, în cadrul proiectelor enumerate mai sus. Recenta campanie s-a desfășurat în cadrul „Atelierului lui Moș Crăciun”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro