Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Campanie antidiscriminare pentru meciurile Rapid-Steaua din Cupa UEFA

Presedintele CNCD, Ferencz Csaba Asztalosz, a declarat, miercuri, ca pentru meciurile din sferturile de finala ale Cupei UEFA dintre Rapid si Steaua va fi lansata o campanie antridiscriminare sub numele "Lasa rasismul in ofsaid".
"Campania va consta in distribuirea de pliante in care sa prezentam sanctiunile UEFA in cazul in care sustinatorii vor folosi un limbaj discriminatoriu. Cele doua echipe vor prezenta, la intrarea pe teren, cite un banner cu numele acestei campanii", a spus Asztalosz.
Asztalosz si-a exprimat speranta ca UEFA sa nu ia masuri impotriva echipelor romanesti in urma celor doua meciuri din sferturile de finala ale Cupei UEFA.
FRF a organizat, miercuri, la Casa Fotbalului, o intilnire referitoare la asigurarea unui cadru optim de desfasurare a celor doua meciuri, la care au participat oficiali ai cluburilor calificate, ai Jandarmeriei Romane, ai firmei Bronic, ai Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, ai Comisiei Nationale impotriva Violentei in Sport, precum si liderii suporterilor celor doua grupari.
La intilnire au fost prezenti secretarul general al FC Rapid, Constantin Zotta, Daniel Marcu, seful Ligii Suporterilor Rapidisti, directorul executiv al FC Steaua, Valeriu Argaseala, managerul general al gruparii "ros-albastre", Mihai Stoica, Daniel Voinea, din partea suporterilor stelisti, generalul de brigada Olimpiodor Antonescu, din partea Jandarmeriei Romane, directorul sportiv al FRF, Daniel Prodan, Karoly Borbely, din partea Autoritatii Nationale pentru Tineret, patronul firmei de paza Bronic, Stefan Brotac, directorul general al Jandarmeriei, Daniel Georgescu, maiorul Gheorghe Stan si secretarul general al Comitetului National Impotriva Violentei in Sport, Alexandru Paraschivescu.
Directorul sportiv al FRF, Daniel Prodan, s-a aratat multumit de modul in care au decurs discutiile. "Atit UEFA, cit si Consiliul Europei sint cu ochii asupra noastra", a spus Prodan.
Daniel Prodan a facut un apel la reprezentantii mass-media pentru a nu mai intarita spiritele inaintea partidei dintre cele doua echipe romanesti. "Facem un apel la adresa reprezentantilor presei sa inceteze cu tot felul de aparitii de genul "Mustata: Ii prindem pe strazi" sau "Corsicanu: Ii asteptam pe tovarasi cu bite, cu lanturi". Nu avem nevoie de scandal, ci de liniste. Ar fi pacat sa ne batem pe strada", a spus Prodan, care a precizat ca reprezentantii celor doua galerii si-au luat angajamentul ca vor face tot posibilul sa se vor comporte cit mai civilizat.
"S-ar putea preveni anumite acte care ar putea duce la sanctionari. Am jucat 14 meciuri in Cupa UEFA, iar rapoartele observatorilor au fost bune si foarte bune. Nu cred ca vor aparea probleme de organizare", a afirmat Zotta.
Directorul sportiv al FC Steaua, Valeriu Argaseala, a declarat ca demersul FRF este doar inceputul unei serii de intilniri intre reprezentantii celor doua cluburi, inaintea meciurilor din sferturile de finala ale Cupei UEFA. "As vrea sa cred ca este o actiune emblematica pentru Romania. Va fi un examen pentru Romania", a spus Argaseala.
Reprezentantul Jandarmeriei, Olimpiodor Antonescu, a declarat ca institutia pe care o reprezinta va lua toate masurile pentru ca la acest meci sa fie asigurata ordinea. "UEFA va fi cu ochii pe aceasta tara din estul Europei care a "indraznit" sa aiba doua echipe in sferturile de finala ale Cupei UEFA", a completat Antonescu.
Si consilierul de stat pe probleme de sport, Octavian Belu, agreaza ideea unei campanii impotriva violentei in dubla mansa Steaua-Rapid. "Ar trebui promovat un mesaj zilnic catre suporteri. Ceva de genul: "Prin violenta faci rau echipei pe care o iubesti!". Mesajele belicoase din ultimele zile dau bine in presa, dar Romaniei fac rau. Suporterii trebuie sa stie ca in cazul unor incidente grave vor fi suspendate si terenurile, dar si echipele lor favorite", a declarat Octavian Belu, pentru MEDIAFAX. Consilierul de stat pe probleme de sport a mai spus ca vor fi doua meciuri de grad zero, dar ca nu considera ca se va ajunge la violente. "Nu ne dorim nici ca stadioanele sa arate ca niste cetati asediate, ci sa fie o mare sarbatoare", a incheiat Belu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii