Mergi la conţinutul principal

Campanie anti-tutun organizata de CLT Braila

Consiliul Local al Tinerilor (CLT) Braila, impreuna cu politicienii Mihai Tudose, Diana Tusa, Dan Sabau si Ion Sterian organizeaza, in aceasta perioada, o campanie anti-tutun. Scopul actiunii este de a promova in rindul tinerilor braileni mesajul ca exista alternative de petrecere a timpului liber, in afara fumatului si totodata intelegerea gravitatii consecintelor consumului de tutun. In cadrul acestei activitati, voluntarii CLT vor imparti materiale informative cu tematica anti-tutun in principalele locatii frecventate de tineri. De asemenea, voluntarii vor mai colecta tigari de la fumatori intilniti pe strada, oferindu-le, la schimb, mentosane si materiale informative. Toate aceste tigari colectate vor fi distruse intr-un loc public, iar filmul distrugerii va fi postat pe Internet.
Campania anti-tutun face parte dintr-un program mai amplu, "Muzica, dansul si sportul - arme sigure de lupta impotriva fumatului si drogurilor", program ce se deruleaza in perioada 1 iulie - 30 sept. 2008 si care isi propune ca prin organizarea de manifestari sportive si culturale sa-i determine pe tineri sa renunte la fumat. Astfel, tinerii din Braila au fost implicati in concursuri sportive, concursuri de dans si concursuri de divertisment. La competitia de baschet s-au inscris 14 echipe, care timp de doua zile s-au confruntat pe cele doua terenuri din cadrul terasei "Holiday". Tot in aceasta perioada s-a derulat si prima editie de minifotbal. Pe miniterenul de fotbal special amenajat s-au confruntat peste 60 de copii si tineri. Pentru prima data, Consiliul Local al Tinerilor Braila a organizat si un concurs de whist, la care au participat peste 30 de tineri.
"Speram ca prin realizarea acestor concursuri cu tematica anti-tutun, sa crestem gradul de constientizare privind efectele negative ale consumului de tutun si faptul ca acesta se manifesta intr-un numar atit de mare in rindul tinerilor, in special, pentru ca ei nu au cum sa-si petreaca timpul liber. Plictiseala duce la fumat. Dorim ca ideile noastre sa fie cuantificate, astfel incit cei care au puterea de decizie sa inteleaga ca tinerii au nevoie de spatiu special amenajat pentru astfel de competitii", au subliniat Mihai Calu si Valentina Katana, organizatorii acestui eveniment.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu