Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Campania de calificare a inceput cu stingul

Romania: 1. Lobont - 2. Contra, 4. Tamas, 5. Chivu, 3. Rat - 6. Codrea, 11. Rosu (16. Maftei '79) - 7. Fl. Petre (14. Nicolita '71), 8. Dica (17. Cocis '58), 10. Mutu - 9. Marica. Antrenor: Victor Piturca.
Bulgaria: 1. Petkov - 6. Angelov, 21. Topuzakov, 15. Tunchev, 25. Wagner - 2. Kisisev (8. Iankov '46) - 13. Peev (7. Gheorghiev '46), 19. S. Petrov, 14. Jankovici, 17. M. Petrov - 9. Berbatov (10. Bojinov '62). Antrenor: Hristo Stoicikov.
Cartonase galbene: Contra '23, Dica '37, Codrea '58, Tamas '61, '90A3 / Peev '39, Angelov '74, M. Petrov '82, Tunchev '90
Cartonas rosu: Tamas '90A3.

Echipa nationala a Romaniei a incheiat la egalitate, scor 2-2 (1-0), primul meci din preliminariile Euro-2008, disputat, simbata, pe teren propriu, in fata reprezentativei Bulgariei, in grupa G de calificare la turneul final din Austria si Elvetia, transmite trimisul MEDIAFAX.
Romania a deschis scorul in minutul 39, prin Laurentiu Rosu. Cosmin Contra a degajat pina la Mutu, acesta a pasat in centru, la 16 metri, unde Rosu, venit din linia a doua, si-a prelungit balonul chiar in fata unui fundas bulgar si a inscris de la opt metri lateral stinga, peste Petkov, sub transversala.
Romania si-a dublat avantajul in minutul 56, cind Ciprian Marica a insistat in careul bulgar, desi doi jucatori adversi incercau sa-l blocheze, a ramas in posesia balonului, l-a culcat la pamint pe portarul Petkov, cu o fenta, si a marcat in poarta goala, de la sase metri, pozitie centrala.
Bulgaria a redus din diferenta in minutul 82, cind Martin Petrov a marcat din lovitura libera de la 17 metri, in stinga portarului Lobont.
Acelasi Martin Petrov a restabilit egalitatea in minutul 84, cind a primit mingea la trei metri lateral stinga, dupa erori in lant ale aparatorilor romani, si a marcat cu un sut la coltul lung.
In minutul 90A3, fundasul Gabriel Tamas a primit al doilea cartonas galben si a fost eliminat de pe teren.
Meciul a fost arbitrat de o brigada din Italia, condusa la centru de Stefano Farina, ajutat de asistentii Paolo Calcagno si Alessandro Lion. Rezerva a fost Nicola Ayroldi.
Fotbalistii bulgari au fost intimpinati cu ostilitate de publicul de la Constanta atit la ora 19.20, cind au iesit sa inspecteze terenul, cit si cind au iesit la incalzire.
Selectionerul bulgar Hristo Stoicikov a ajuns la stadion la ora 19.28 si a luat loc la tribuna oficiala, deoarece la meciul cu Romania a ispasit ultima dintre cele patru etape de suspendare dictate impotriva sa de FIFA, dupa "declaratii defaimatoare" la adresa presedintelui UEFA, Lennart Johansson, facute la finalul partidei cu Suedia, din preliminariile CM-2006.
Jucatorii dinamovisti Ionel Ganea si Andrei Margaritescu, si rapidistul Valentin Badoi nu au fost inclusi in lotul de 18 jucatori pentru acest meci.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii