Mergi la conţinutul principal

Campania “Ghiozdănel pentru școlărel”. Peste 200 de ghiozdane dăruite copiilor din șase localități

* pe 5 septembrie, chiar în prima zi de școală, ghiozdanele cu rechizite au ajuns la copiii din Tichilești, Tufești, Salcia Tudor, Șuțești, Movila Miresii și Ianca * campania a fost posibilă prin efortul donatorilor și a unei “armate” de voluntari de la Forumul Tinerilor din România - Brăila

 

Luni, pe 5 septembrie, chiar în prima zi de școală, peste 200 de copii din Brăila au primit ghiozdane și rechizite în cadrul celei de-a doua ediție a campaniei “Ghiozdănel pentru școlărel”. Derulată de Asociația ”Pentru Adevăr”, cotidianul ”Obiectiv – Vocea Brăilei”, Forumul Tinerilor din România - Brăila și Centrul de Tineret – Brăila Youth Hub, prin această acțiune ne-am dorit să sprijinim copii din familii cu posibilități financiare reduse și să le oferim o șansă la educație. Iar oamenii cu suflet mare au venit și de această dată în ajutorul elevilor, făcând donații în ghiozdane, rechizite sau bani pentru ca acestora să nu le lipsească nimic de pe bancă în prima zi de cursuri.

În cele două săptămâni de campanie am reușit să adunăm donații în bani în valoare de 15.518 lei, la care s-au adăugat donațiile directe de ghiozdane/rechizite. Astfel, la finalul campaniei, care a însemnat prima zi de școală pentru elevi, am dăruit 204 ghiozdane complet echipate copiilor din șase localități: Tichilești, Tufești, Salcia Tudor, Șuțești, Movila Miresii și Ianca.

La fel ca la ediția precedentă, ghiozdanele au fost distribuite de o echipă a cotidianului “Obiectiv” și un grup de voluntari de la Forumul Tinerilor din România - Brăila. Însă deși pe teren au mers doar câțiva voluntari, în weekend-ul dinaintea începerii noului an școlar (3-4 septembrie), zeci de tineri au lucrat de dimineața până seara pentru ca toate ghiozdanele să fie gata. Iar pentru toată implicarea, fie că a fost vorba de donații, mers la cumpărături sau pregătirea ghiozdanelor, dorim să le mulțumim! De asemenea, mulțumiri merg și către cei șapte voluntari minunați care au străbătut drumurile din județul Brăila pentru a duce ghiozdanele copiilor. Așadar, mulțumim Robert Calaver, Maria Geambașu, Camelia Radu, Mihnea Tinca, Mihăiță Miron, Cristian Bosoi, Sebastian Popa și Gabriel Ion, președintele Forumului Tinerilor și “inima” acestei campanii. Și când spunem asta ne referim la faptul că acesta s-a implicat total, dăruindu-și două salarii pe care le-a câștigat din funcția de consilier personal al primarului.

“Ne-am dorit să continuăm campania și anul acesta pentru a oferi tuturor copiilor șansa la educație. Avem exemplul unor mari campioni contemporani precum Nadia Comăneci care spunea: «Nu aveam prieteni pentru că nu doream să vadă cât de săracă sunt» sau Gheorghe Hagi care spunea: «Jucam fotbal desculț fiindcă nu aveam o pereche de papuci». Dar motivația, ambiția, sprijinul părinților și, cel mai important, educația, i-au adus pe cele mai înalte culmi ale podiumului. Când i-am văzut anul trecut pe copii, am spus clar că vom veni în fiecare an ca să îi bucurăm la început de școală, să îi sprijinim cum putem și să le oferim o motivație în plus pentru a ajunge «oameni mari». Pentru a ajunge «eroi»! Noi, tinerii, am demonstrat că atunci când întreaga comunitate se unește nimic nu este imposibil. Mulțumim tuturor sponsorilor, donatorilor, voluntarilor și părinților care ne-au sprijinit”, a declarat Gabriel Ion.

 

Liderii administrației locale, din nou alături de elevi!

Și în acest an o parte din reprezentanții autorităților locale a sprijinit derularea campaniei, oferind donații consistente pentru ca elevii să poată merge la școală. Vorbim de consilierii locali municipali PSD, în frunte cu primarul Marian Dragomir, care au făcut donații de 3.750 lei, precum și de consilierii județeni PSD, alături de președintele Francisk Chiriac, care au dăruit suma de 4.240 lei.

 

Mulțumiri!

La final de campanie dorim să le mulțumim tuturor celor care s-au alăturat celei de-a doua ediții a campaniei “Ghiozdănel pentru școlărel”, de la elevi, studenți, părinți, bunici, consilieri municipali și județeni! Datorită vouă, în fiecare zi de școală, peste 200 de copii vor putea lua cu ei în ghiozdane nu doar cărțile și caietele, ci și visele lor, bucuriile lor și împlinirea fiecărei mici reușite. Și vor

putea îndrăzni să viseze la un viitor mai bun.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro