Mergi la conţinutul principal

Camioanele ”Tancrad” Galați, restricții de circulație prin Brăila

* pentru accesul pe șantierul bulevardului Independenței, Primăria a stabilit o singură rută, mai exact Șos. Râmnicu Sărat - Str. 1 Decembrie 1918 * restricția a intrat în vigoare din 9 ianuarie, după ce locatarii unor străzi precum Rahovei s-au plâns că mașinile de mare tonaj circulă cu viteză pe carosabilul recent reabilitat, provocând vibrații care le afectează fundațiile caselor

 

 

 

Camioanele de mare tonaj folosite de firma "Tancrad” Galați pentru transportul materialelor necesare pe șantierul deschis pentru reabilitarea bulevardului Independenței nu mai pot circula pe raza municipiului Brăila decât pe o singură rută. Mai exact, acesta au voie să intre în oraș, de pe Șoseaua de Centură, pe Șos. Râmnicu Sărat și să continue pe Str. 1 Decembrie 1918, până la bulevardul aflat în lucru. Dacă mașinile de mare tonaj sunt găsite pe alte străzi din municipiu, firma va fi amendată de Poliția Locală. După cum ne-a informat conducerea Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Brăila, restricția a intrat în vigoare începând de luni, 9 ianuarie, iar firma gălățeană a fost notificată în acest sens printr-un document oficial. Măsura a fost luată ca urmare a plângerilor formulate de locatarii unor străzi din municipiu, care au reclamat faptul că mașinile grele circulă cu viteză prin fața caselor lor, provocându-le stricăciuni din cauza vibrațiilor. Locatarii străzii Rahovei se numără printre cei nemulțumiți. Reamintim că o astfel de reclamație a fost trimisă și către redacția noastră, de un cititor domiciliat pe strada Rahovei care afirma că, după ce strada respectivă, mai exact tronsonul dintre Calea Galați și Str. Gral. Eremia Grigorescu (fosta Gării), a fost recent reabilitată prin turnarea unui covor asfaltic nou, camioanele ”Tancrad” circulă cu viteză ”ca pe autostradă”, făcându-le viața un calvar locatarilor.

”Începând din 9 ianuarie, firma «Tancrad» a fost notificată să folosească doar ruta Șos. Râmnicu Sărat - Str. 1 Decembrie 1918 pentru accesul pe șantierul de pe bulevardul Independenței. Pentru mașinile de mare tonaj depistate pe alt traseu vor fi aplicate sancțiunile legale”, ne-a declarat Marius Termegan, directorul Direcției Tehnice a Primăriei Brăila.

Până joi, 12 ianuarie, Poliția Locală Brăila nu a aplicat nicio sancțiune pentru această speță firmei ”Tancrad” Galați. ”Nu s-a dat deocamdată nicio amendă. Dacă s-ar da, ar fi pentru nerespectarea  prevederilor H.C.L.M. Brăila nr.719/2018, privind  aprobarea Regulamentului pentru eliberarea și folosirea permiselor de acces auto (Permis Acces Auto – P.A.A.), pentru circulația autovehiculelor pe străzile Municipiului Brăila, și ar fi in valoare de 2.500 lei”, ne-a informat Poliția Locală.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro