Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Caminul de la Baldovinesti devine "Centru de ingrijire paleativa"

Nume nou pentru Centrul de ingrijire si asistenta "Sfinta Maria" de la Baldovinesti. Consilierii locali municipali au aprobat, recent, schimbarea numelui institutiei in Centrul de Asistenta Paleativa "Sfinta Maria" Braila. Potrivit raportului prezentat consilierilor, ca fundament pentru aceasta propunere, schimbarea denumirii a fost impusa de unele modificari de legislatie in domeniu si de necesitatea de a se incadra in noile prevederi, pentru a se obtine acreditarea centrului. Mai concret, noua legislatie prevede infiintarea centrelor de asistenta paleativa si tipurile de servicii sociale ce pot fi acordate in aceste institutii: "Actuala denumire se regaseste in nomenclatorul prevazut de Hotarirea 1007/2005, dar pentru persoane cu handicap. Persoanele cu handicap din institutia noastra au fost insa transferate la Centrul social din subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. In prezent, serviciile sociale desfasurate in centru sint de gazduire temporara, asistenta paleologica, suport emotional, dupa caz, consiliere psihologica, motiv pentru care consideram ca sint intrunite conditiile de schimbare a denumirii. De asemenea, noua denumire va permite doua aspecte importante: obtinerea acreditarii, in conformitate cu prevederile Ordonantei 68/2003 si facilitarea accesului tuturor furnizorilor de servicii sociale la selectia publica de proiecte in cadrul programelor de interes national".
O astfel de unitate trebuie sa aiba in cadrul personalului sau: asistent medical, infirmiera, medic medicina generala/medic specialist, psiholog, asistent social.
Amintim ca unitatea de la Baldovinesti a fost infiintata in anul 1981, sub denumirea de Caminul-spital pentru bolnavi cronici neuromotori adulti "Sfinta Maria" si a functionat sub aceasta forma pina in 1999, cind a fost reorganizata sub numele Centrul de ingrijire si asistenta "Sfinta Maria". In prezent, institutia are 120 de asistati si 102 angajati.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii