Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Camera Deputatilor a respins motiunea simpla a PSD

Camera Deputatilor a respins, miercuri, motiunea simpla initiata de PSD privind nivelul de trai, impotriva motiunii votind 163 de deputati si 135 in favoarea sa
Pentru aprobarea motiunii s-a pronuntat deputatii PSD si ai PRM.
Votul asupra motiunii a fost nominal, la propunerea deputatului PSD Valeriu Zgonea, care a apreciat ca romanii vor putea sa stie care sint parlamentarii care doresc cresterea nivelului de trai.
Propunerea lui Zgonea a fost sustinuta si de liderul PD Cristian Radulescu.
Plenul Camerei Deputatilor a dezbatut, miercuri, motiunea simpla intitulata "Nivelul de trai al cetatenilor - ultima preocupare a Guvernului Tariceanu", depusa saptamina trecuta de catre deputatii PSD.
In document se spunea ca, sub Guvernul Tariceanu, Romania a cunoscut "o adincire dramatica a diferentierii sociale, o reducere a preocuparilor pentru bunastarea cetatenilor si pentru reflectarea echitabila a cresterii economice in nivelul de trai".
In timpul dezbaterilor, deputatul UDMR Marton Arpad a precizat ca reprezentantii PNL, PD, Partidului Conservator, ai UDMR si ai minoritatilor nationale vor vota impotriva motiunii.
El a aratat ca deputatii din aceste grupuri parlamentare nu vor avea interventii pe fond asupra motiunii, nu doresc sa blocheze dreptul opozitiei de a depune motiuni, dar nu vor nici sa ingreuneze prin dezbateri lungi procesul legislativ din Parlament.
Deputatii PRM au declarat ca vor vota pentru motiunea simpla deoarece "dupa sapte luni de guvernare lumea traieste prost".
La rindul sau, PSD a acuzat actuala guvernare de neindeplinirea promisiunilor electorale de crestere a nivelului de trai si chiar de adincire a saraciei.
Ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, a declarat ca motiunea simpla a PSD este o actiune "demagogica si populista", care echivaleaza cu o incercare "disperata" de a tergiversa dezbaterile asupra modificarilor la Regulamentui.
Olteanu a precizat, totodata, ca motiunea simpla depusa de PSD reprezinta "de departe cea mai slaba motiune din istoria Parlamentului, scrisa pe un colt de masa", care aduce atingere prestantei celor care au semnat-o.
"De altfel, pentru oricine citeste textul motiunii este lesne de observat ca semnatarii acesteia nu au adus nici un argument solid de natura economica sau sociala, care sa le sustina afirmatiile", a declarat Bogdan Olteanu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii