Mergi la conţinutul principal

Camera Deputaților a îndreptat ce-a stricat Ministerul Educației. Liber la închirierea sălilor de sport

* deputatul PNL Alexandru Popa ne-a informat că cei 1500 de copii brăileni, rămași pe dinafară în noiembrie, se pot întoarce la antrenamente * Camera Deputaților a aprobat închirierea bazelor sportive ale unităților de învățământ către organizații șI asociații de profil

 

 

Într-un comunicat primit la redacție, liderul PNL, Alexandru Popa, ne-a informat că în Camera Deputaților s-a aprobat proiectul de Lege pentru modificarea și completarea art. 6 din Legea educației fizice și sportului nr.69/2000, care permite unităților de învămământ să închirieze bazele lor sportive organizațiilor sau asociațiilor de profil, pentru antrenamente.

Astfel, „bazele și instalațiile sportive ce aparțin unităților de învămâmânt pot fi puse la dispoziție gratuit sau cu plată, comunităților locale, persoanelor fizice și juridice interesate, cu obligația desfășurării normale a programelor și activităților de învățământ și ale cluburilor școlare, precum și a regulamentelor de acces și utilizare a acestora”.

De asemenea, “în textul legii a mai fost introdus un aliniat care precizează că este permis accesul gratuit la curțile și terenurile de sport exterioare ale unităților de învățământ care fac parte din domeniul public al localităților, pentru toți copiii, precum și pentru tinerii cu vârsta de peste 18 ani care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora”, a adăugat deputatul liberal.

În plus, se mai precizează că în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a acestei legi, toate unitățile de învățământ vor introduce în regulamentele lor aceste prevederi legate de accesul la curțile și terenurile de sport pe care le au în folosință.

Sursa citată a continuat: “La finele lunii octombrie am fost informat de reprezentanții unor cluburi sportive din Brăila că începând din luna noiembrie acestea nu-și mai pot desfășura antrenamentele în sălile de sport ale școlilor, fiindcă legislația actuală nu le-ar mai permite unităților de învățământ să închieze sălile respective. Am vorbit atunci, printre alții, cu directorul Clubului Sportiv Municipal Brăila, Anamaria Necoară și cu Dan Căpățînă, un antrenor de kickboxing cu performanțe deosebite.

Apoi, împreună cu directorul CSM Brăila, am discutat la Camera Deputaților despre acest subiect și am făcut demersurile necesare pentru schimbarea urgentă a legislației în domeniu, fiindcă numai în județul Brăila era vorba de circa 1500 de copii care activează la diverse cluburi sportive locale și care nu mai aveau unde să se antreneze.

Proiectul de lege pentru schimbarea Legea educației fizice și sportului nr.69/2000 a fost adoptat de Senat în 28.09.2022, iar astăzi acesta a fost adoptat și de Camera Deputaților, care este Cameră decizională”.

Următorul pas este ca Legea amintită să fie promulgată de președintele României.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro