Mergi la conţinutul principal

Calea Călăraşilor, asfaltată înainte de grafic

• Primăria se declară mulţumită de felul cum s-a mobilizat firma “Micatis” pentru turnarea covorului asfaltic pe tronsonul dintre bulevardul Independenţei şi bulevardul Cuza • astfel, dacă iniţial s-a spus că lucrarea va fi gata sâmbătă, cel târziu luni, viceprimarul Alexandru Jantea ne-a anunţat că totul se va termina încă de vineri • Primăria nu a primit numai cuvinte de apreciere pentru intervenţia de pe Călăraşi • faptul că s-a desfiinţat rampa de acces auto spre Colegiul Murgoci şi parcarea blocurilor învecinate a iscat un val de critici din partea locatarilor zonei • viceprimarul Jantea nu s-a lăsat înduplecat, spunând că, oricum, rampa aceeea fusese amenajată ilegal

 

Vineri după-amiază, viceprimarul Alexandru Jantea ne-a informat că turnarea noului covor asfaltic pe Calea Călăraşilor, între intersecţia cu bulevardul Independenţei şi intersecţia cu Cuza este aproape gata. “Dacă iniţial am luat în calcul finalizarea acestei lucrări până sâmbătă, cel târziu luni, constructorul s-a mobilizat astfel încât să fie gata până vineri”, ne-a spus, bucuros, viceprimarul Jantea. Vestea este bună în primul rând pentru şoferii care, de miercuri până vineri, au fost obligaţi să ocolească pe bulevardul Independenţei, deoarece Calea Călăraşilor era închisă. Traficul în zonă a fost super-aglomerat, iar situaţia a fost îngreunată şi de o problemă apărută în intersecţia bulevardului Independenţei cu Str. Şcolilor, unde betonul care susţine linia de tramvai a cedat pe o porţiune de câţiva metri, obligând şoferii să facă manevre de ocolire. Viceprimarul Jantea ne-a declarat că se ştie despre această situaţie, dar că nu s-a putut interveni până la finalizarea lucrărilor de pe Călăraşi. “Dacă opream circulaţia şi în intersecţia Şcolilor cu Independenţei, blocam traficul de tot... După ce se termină asfaltarea de pe Călăraşi, ne mutăm cu lucrarea în intersecţia respectivă”, ne-a explicat Jantea.

În altă ordine de idei, lucrarea de pe Calea Călăraşilor a provocat şi reacţii de nemulţumire din partea locatarilor blocurilor de lângă Colegiul “Ghe. M. Murgoci”. Aceştia apreciază faptul că s-a turnat asfalt şi s-a nivelat strada, însă critică decizia Primăriei de a desfiinţa rampa de acces auto spre Colegiul Murgoci şi parcarea blocurilor învecinate, care era amenajată în imediata apropiere a staţiei de autobuz. Primăria a cerut firmei “Micatis”, cea care a executat lucrările în zonă, să ridice la nivel toate bordurile, anulând astfel rampa în cauză. Decizia a provocat reacţii imediate din partea riveranilor care s-au plâns că fără rampa respectivă accesul maşinilor de pompieri sau a ambulanţelor înspre Colegiul Murgoci şi blocurile din zonă va fi extrem de dificil. De asemenea, ar fi încurcată şi aprovizionarea celor câteva spaţii comerciale existente acolo. Viceprimarul Alexandru Jantea se menţine, însă, ferm pe poziţie. “Rampa aceea fusese amenajată ilegal. Nu ai cum să faci accesul de la o zonă eminamente pietonală la o arteră principală categoria I cu bandă dublă continuă pe mijloc, cum este Calea Călăraşilor. Străzile sunt pentru maşini, trotuarele pentru pietoni. După cum se ştie, circulaţia autovehiculelor pe zona pietonală şi pe trotuare este interzisă, conform HCLM nr. 5 din 2003. Accesul în parcarea din spatele blocurilor se face prin bulevardul Cuza, iar dacă va fi nevoie de intervenţia pompierilor în zonă, autospecialele de stingere au garda la sol suficientă pentru a putea urca pe trotuar, la nivelul actual al bordurilor”, ne-a declarat Jantea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro