Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Calatori fraudulosi amendati cu aproape 140 milioane de lei

Societatea de protectie si paza "Ying-Yang Security", care
deruleaza actiunea de control pe mijloacele de transport in comun
ale SC "Braicar", a aplicat in cursul ultimelor doua saptamini ale lunii iulie amenzi in valoare totala de aproape 140 milioane lei. Potrivit raportului de activitate aferent perioadei mentionate, in cadrul actiunilor de control au fost verificate peste 10.000 de persoane care calatoreau pe mijloacele de transport in comun ale SC "Braicar", dintre acestea 800 fiind calatori fraudulosi. Asa cum a explicat conducerea firmei de paza, acestia au fost dati jos din autobuze si tramvaie, legitimati si amendati de catre controlorii
firmei de paza, in sensul ca au fost obligati sa cumpere bilete de
suprataxa. Concret, au fost vindute 680 de bilete de suprataxa in valoare de 20 RON (200.000 lei vechi) fiecare, in timp ce, in cazul celorlalti 120 au fost intocmite procese-verbale de amenda si expediate la adresele de domiciliu indicata de cei care nu au achitat pe loc biletul de suprataxa.
"In ultimele doua saptamini, controalele s-au derulat pe ambele categorii de mijloace de transport in comun, insa de aceasta data s-a pus accent mai mult pe tramvaie, pe relatia statiunea Lacu Sarat. In plus, putem afirma ca am participat direct si la diminuarea fenomenului infractional pe mijloacele de transport in comun, cu referire directa la hotii din buzunare, precum si la diminuarea fenomenului de cersetorie", ne-a declarat Emil Furtuna, seful serviciului control din cadrul firmei de paza. De asemenea, sursa citata a explicat ca, de la preluarea acestei activitati, societatea "Braicar" a inregistrat o crestere la capitolul vinzari de bilete, ajungind la circa 30 - 35 milioane de lei vechi pe zi, peste nivelul vinzarilor "Braicar" inainte de preluarea controlului de catre firma de paza.
"Un alt fenomen asupra caruia am insistat este cel legat de situatiile in care calatorii dau bani soferului fara ca acesta sa elibereze biletul de calatorie. Am semnalat astfel de cazuri conducerii “Braicar” si pot sa va spun ca au fost luate masuri impotriva acestor soferi", a mai spus Furtuna.
In plus, reprezentantul "Ying-Yang Security" a avertizat ca actiunile
de control pe mijloacele de transport in comun ale SC "Braicar" vor
continua, in scopul descurajarii persoanelor care circula fara
legitimatie de calatorie (bilet sau abonament), mai multe filtre de
control urmind a fi amplasate in diferite puncte pe traseele
operatorului de transport in comun.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii