Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cal nesupravegheat, pe calea ferata

Din cauza unui cal care ratacea in plina noapte printre liniile de cale ferata, trenul rapid 875 Bucuresti - Galati a fost blocat mai mult de doua ore la intrarea in localitatea Braila. In seara de 11 februarie, la ora 22.25, in apropierea parcului "Monument", mecanicul locomotivei a observat ceva in miscare pe linia ferata. Barbatul a tras repede frina, a mai apucat sa-si dea seama ca este vorba despre un animal, insa nu a mai putut evita impactul.
"Calul era pe sine, l-am vazut, dar nu am putut opri. Sint ceva defectiuni la locomotiva, s-a rupt o teava si nu pot pleca, trebuie sa vina o alta locomotiva in ajutor", a spus mecanicul.
Speriati, calatorii din tren s-au dat jos sa vada despre ce este vorba si au avut parte de o imagine nu prea placuta. Calul fusese lovit in plin, bucati din el fiind imprastiate pe zeci de metri distanta. "A lovit un cal ratacit, probabil cineva care l-a abandonat. S-a simtit izbitura, plus zgomotul produs pe dedesubt. Unii calatori au coborit, iar cei care stau in Braila si-au sunat rudele sa vina sa ii ia", a spus controlorul de bilete. Deoarece in urma impactului locomotiva a fost avariata, trenul nu a putut fi pus in miscare prea repede, ceea ce i-a exasperat pe calatorii nerabdatori sa ajunga acasa. Multi dintre ei au decis sa urce intr-unul dintre taxi-urile care au venit imediat la fata locului, pentru a profita de pe urma acestui incident si a mai face un ban. Dupa mai mult de doua ore de asteptare, a fost adusa o noua locomotiva, iar trenul a pornit catre destinatie, spre multumirea celor citeva zeci de calatori care nu coborisera.
In cauza, politistii de la Biroul Transporturi efectueaza cercetari pentru identificarea proprietarului calului si tragerea la raspundere contraventionala, in conformitate cu HGR 203/1994 (republicata).
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii