Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cal iesit la pascut, pe Bulevardul Independentei

Ieri, in jurul orei 10.00, brailenii care au trecut prin zona Bulevardului Independentei au avut surpriza de a se intilni cu un cal lasat nesupravegheat. Animalul gasise o oaza de verdeata si pastea linistit, in timp ce trecatorii se intrebau mirati ce cauta un cal in zona centrala a orasului. Calul nu era foarte bine ingrijit si prezenta si semne ale unor lovituri mai vechi. Mai grav este faptul ca animalul era destul de agresiv, fapt confirmat si de politistii comunitari care se aflau la fata locului. "Am incercat sa ne apropiem de el, dar nu se poate, este speriat si reactioneaza violent. Oricum este un pericol pentru cetatenii care trec prin zona, pentru circulatia rutiera. Alerga pe strada, dar acum s-a oprit pe spatiul verde. Nu stim al cui este si de unde a venit. Noi am anuntat conducerea care va lua masurile ce se impun", ne-au spus doi politisti comunitari.
Pentru a afla cum s-a rezolvat situatia am luat legatura cu directorul adjunct al Politiei Comunitare Braila, Dumitru Hahui, care ne-a informat ca acelasi cal a fost depistat si duminica seara, cind a fugit dupa un grup de copii in cartierul Hipodrom. Mai mult, tot ieri, alti patru cai zburdau liberi pe soseaua Buzaului, in zona Parcului Monument. Problema este ca in astfel de cazuri, daca este identificat proprietarul animalului, acesta nu primeste decit o amenda pe care oricum nu o plateste. "Ne confruntam zilnic cu aceste probleme generate de proprietari iresponsabili care isi lasa libere animalele si, din pacate, datorita vidului din legislatie, singura masura pe care o putem lua este sanctionarea proprietarilor, cind putem sa-i identificam, si indepartarea din zona a animalelor. Conform Legii nr.371 de infiintare a Politiei Comunitare, nu este trecuta in sarcina noastra o asemenea masura, de capturare si indepartare a animalelor de pe domeniul public. Este nevoie de o hotarire a Consiliului Local prin care sa se interzica cresterea cailor in municipiu", a spus Dumitru Hahui.
In final, politistii comunitari s-au mobilizat si, dupa citeva ore, animalul a fost luat si dus in curtea oborului de cereale, unde i s-a dat apa si mincare. Desi animalul era violent, un angajat care a lucrat la grupa calarie a Politiei a reusit sa se apropie de el si sa il transporte intr-un loc sigur. La scurt timp, politistii comunitari au reusit sa dea si de urma proprietarului, care locuia in cartierul Lacu Dulce. Este vorba despre Florin Muche, de 38 de ani, care, fiind intrebat ce cauta calul pe bulevard, nu a putut da prea multe explicatii. Barbatul a fost sactionat contraventional cu 500 de lei, si pentru ziua de duminica si pentru cea de ieri, pentru ca a lasat animalul nesupravegheat. Problema este ca amenda va ramine probabil neplatita, tinind cont de faptul ca proprietarul calului nu are cu ce sa o achite, iar alte masuri impotriva celor care isi lasa animalele de izbeliste nu se pot lua, deocamdata.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii