Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Caii fantoma" de pe domeniul public brailean

De ceva vreme, pe strazile Brailei apar doi cai care fie nu au stapin, fie au stapin, dar acesta ii lasa cu inconstienta sa pasca pe domeniul public fara sa tina cont de consecinte. O consecinta a acestui act iresponsabil ar putea fi, de exemplu, producerea unui accident rutier din cauza unui astfel de cal lasat nesupravegheat, ce ar putea sa apara inopinat in fata unui autoturism. Prezenta celor doua cabaline a fost semnalata in mai multe rinduri, incepind din luna noiembrie a anului trecut. Apar, in general, pe B-dul Independentei, dar au fost vazuti si in Brailita, iar ultima oara au aparut acum doua zile, pe Str. Garii, unde cautau de mincare intr-un tomberon. Animalele au un aspect jalnic, stirnind mila celor care le vad. In afara de compasiune, insa, comunitatea locala nu le ofera nimic. In ciuda faptului ca problema dureaza de citeva luni, pina acum nu s-a luat nici o masura. De fapt, autoritatile locale, care au primit numeroase sesizari pe aceasta tema, se pling ca nu prea au cum sa intervina. Conducerea Directiei de Administrare si Gospodarire Locala spune ca nu are atributii ce sa faca in asemenea situatii. "In atributiile noastre nu este prevazut sa ne ocupam cu prinderea cailor de pe domeniul public si chiar daca s-ar fi specificat asta, in momentul de fata nu avem personal specializat in astfel de operatiuni", ne-a spus directorul Adrian Dediu. Acesta ne-a povestit ca, in decembrie 2006, cind i-a fost semnalata prezenta cailor pe B-dul Independentei, s-a dus sa vada despre ce este vorba, insa acestia disparusera si n-au mai fost de gasit.
Logic si normal ar fi ca, in asemenea situatii, animalele sa fie capturate si duse intr-un adapost special. In Braila nu exista, insa, astfel de adaposturi. Ar fi varianta Gradinii Zoologice, dar nici administratorul acesteia - Directia Administratiei Pietelor si Tirgurilor - nu se inghesuie sa se implice in asa ceva. "Daca Primaria ne-o va cere, putem pune la dispozitie un spatiu unde animalele sa fie tinute in carantina o perioada, pina cind le va revendica proprietarul lor. Dar n-o sa trimit pe nimeni sa le prinda de pe strada, ca nu am personal pentru asa ceva", ne-a precizat directorul Simona Draghincescu.
In asemenea conditii, singura speranta in capturarea cailor care hoinaresc de capul lor pe strazile Brailei ramine in Politia Municipiului. Exista un precedent: in urma cu ceva vreme, politistii au "sechestrat" doi cai care pasteau pe spatiul verde din Piata Traian. Atunci, animalele au fost duse pe Str. Orientului, la fostul sediu al Politiei Rutiere. Nu se mai stie exact cum s-a terminat povestea atunci, daca a aparut un stapin care sa revendice caii sau acestia au fost trimisi in alta parte... Asa cum, in momentul de fata, nu stie nimeni exact cum o sa se rezolve problema "cailor fantoma", care apar si dispar de pe domeniul public mai ceva ca in "Dosarele X"!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii