Mergi la conţinutul principal

In cadrul asociatiilor de proprietari, nu exista o activitate de cenzorat bine pusa la punct

Presedintele Centrului de Consiliere pentru Asociatii de Proprietari, (CCAP) Dumitru Girbacea, este de parere ca in Braila nu exista o activitate de cenzorat bine pusa la punct, in cadrul asociatiilor de proprietari. Acesta a declarat, recent, in cadrul unei conferinte de presa, ca in aceasta situatie sint foarte multe asociatii de proprietari si asta pentru ca cenzorii acestora nu-si fac treaba cum trebuie.
Presedintele CCAP nu intelege de ce se intimpla acest lucru, mai ales ca activitatea pe care ei o desfasoara nu este una chiar atit de dificila: "Ei au de verificat, lunar, situatia soldurilor, iar trimestrial gestiunea. Cel mai important lucru este verificarea cheltuielilor, in sensul de a urmari daca exista hotariri ale comitetelor de a cheltui anumite sume de bani. Adunarea generala stabileste un plafon de cheltuieli care sa-i permita functionarea pe un an de zile. Daca apar cheltuieli neprevazute, deciziile se iau la inceput de luna, iar administratia este obligata sa anunte acest lucru in scris. De la sine putere, un administrator nu are voie sa faca cheltuieli. Mai mult, in cazul unor reparatii, trebuie verificat daca operatiunile pentru care s-au cheltuit banii s-au executat. Este necesara existenta unui proces-verbal de constatare, semnat de presedintele asociatiei si de cel putin doi proprietari".
Pentru a veni in sprijinul cenzorilor si a elimina suspiciunile proprietarilor, CCAP a elaborat o grila de cenzorat, care este distribuita tuturor celor interesati, in mod gratuit. Girbacea a tinut sa precizeze ca proprietarii pot solicita copii dupa procesele-verbale ale cenzorilor si, daca sint nemultumiti, au dreptul de a convoca adunarea generala. Cei care nu cunosc sau nu inteleg anumite probleme, pot primi informatii, in mod gratuit, de la sediul CCAP, de pe strada Rosie nr.2.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu