Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cadrele didactice se instruiesc in "Educatia pentru cariera"

Aproape 200 de cadre didactice, dintre care 31 de la Braila, profesori, directori si consilieri psihopedagogici sint instruite, In aceasta perioada, pentru a putea consilia cit mai bine absolventii in alegerea drumului in viata, in alegerea carierei. Aceasta actiune face parte din programul "Educatia pentru cariera", inclus In Strategia Ministerului Educatiei si Cercetarii pentru perioada 2006-2008.
Proiectul, In valoare de 120.000 de euro, vizeaza cresterea
gradului de insertie socio-profesionala a elevilor din clasele a XI-a
si a XII-a. Ministrul Educatiei a explicat ca una dintre cele mai mari probleme ale tinerilor care termina liceul si vor sa se angajeze nu este ca sint slab pregatiti, ci ca nu stiu nici macar sa scrie corect un CV sau cum sa se poarte la un interviu. Seful Ministerului Educatiei considera ca este momentul sa se dea atentie si acestor aspecte, pentru ca absolventii sa nu mai piarda timp si sa-si risipeasca oportunitatile de afirmare invatand din mers.
Intr-o prima faza, vor fi instruiti 190 de formatori, care vor disemina informatia, la rindul lor, catre profesorii de stiinte socio-umane din toate liceele. Dupa finalizarea sesiunilor de pregatire, profesorii respectivi vor putea sustine, Intr-o prima etapa In cadrul materiilor optionale, ore privind modul de redactare a unui curriculum vitae, de prezentare la un interviu de angajare, de coordonare si management al unei echipe de lucru. Perioada de derulare a proiectului este 2006 - 2007.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii