Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cadouri de Pasti pentru adultii cu dizabilitati

Beneficiarii Centrului de Ingrijire si Asistenta pentru Persoanele Adulte cu Handicap au primit, ieri, cadouri din partea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), a Consiliului Judetean si a Crucii Rosii - filiala Braila. Asistatilor le-au fost oferite produse traditionale de Pasti, dulciuri si fructe.
Brailenii gazduiti in acest centru au dizabilitati severe sau accentuate, foarte multi dintre ei fiind imobilizati. Consiliul Judetean a fost reprezentat de Niculina Moisescu, vicepresedinte, iar Crucea Rosie Braila de catre Florica Focsa, director. "Asistatii s-au spovedit si au fost nerabdatori sa primeasca pachetele. Exista inca multe persoane care doresc sa fie gazduite intr-un astfel de centru si intentionam deschiderea unui nou amplasament. Totusi sint nemultumit de modul in care beneficiarii pastreaza ordinea in interior. Am investit peste un miliard pentru acest amplasament si trebuie pastrat cum se cuvine", a precizat Alexandru Sculschi, director general al DGASPC Braila. Reprezentantii Crucii Rosii au oferit centrului 3 televizoare color.
Situat in sos. Buzaului nr. 3, acest amplasament a fost inaugurat la finele anului trecut si are dormitoare, sali de mese, camere de zi, camere de primire, cabinete medicale, sali de kinetoterapie, dar si camere izolator pentru cazurile mai deosebite. Intr-o prima etapa au fost preluate 42 de persoane cu handicap institutionalizate in Caminul pentru Persoane Virstnice "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" si in Centrul de Asistenta Medico-Sociala "Sfinta Maria" din localitatea Baldovinesti.
Beneficiarii sint ingrijiti de asistenti sociali, medici, asistenti medicali, kinetoterapeuti, maseuri, infirmiere si instructori de educatie. Capacitatea centrului este de numai 50 de locuri fata de aproximativ 7000 de persoane cu dizabilitati din Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii