Skip to main content

Cadouri de Pasti pentru adultii cu dizabilitati

Beneficiarii Centrului de Ingrijire si Asistenta pentru Persoanele Adulte cu Handicap au primit, ieri, cadouri din partea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), a Consiliului Judetean si a Crucii Rosii - filiala Braila. Asistatilor le-au fost oferite produse traditionale de Pasti, dulciuri si fructe.
Brailenii gazduiti in acest centru au dizabilitati severe sau accentuate, foarte multi dintre ei fiind imobilizati. Consiliul Judetean a fost reprezentat de Niculina Moisescu, vicepresedinte, iar Crucea Rosie Braila de catre Florica Focsa, director. "Asistatii s-au spovedit si au fost nerabdatori sa primeasca pachetele. Exista inca multe persoane care doresc sa fie gazduite intr-un astfel de centru si intentionam deschiderea unui nou amplasament. Totusi sint nemultumit de modul in care beneficiarii pastreaza ordinea in interior. Am investit peste un miliard pentru acest amplasament si trebuie pastrat cum se cuvine", a precizat Alexandru Sculschi, director general al DGASPC Braila. Reprezentantii Crucii Rosii au oferit centrului 3 televizoare color.
Situat in sos. Buzaului nr. 3, acest amplasament a fost inaugurat la finele anului trecut si are dormitoare, sali de mese, camere de zi, camere de primire, cabinete medicale, sali de kinetoterapie, dar si camere izolator pentru cazurile mai deosebite. Intr-o prima etapa au fost preluate 42 de persoane cu handicap institutionalizate in Caminul pentru Persoane Virstnice "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" si in Centrul de Asistenta Medico-Sociala "Sfinta Maria" din localitatea Baldovinesti.
Beneficiarii sint ingrijiti de asistenti sociali, medici, asistenti medicali, kinetoterapeuti, maseuri, infirmiere si instructori de educatie. Capacitatea centrului este de numai 50 de locuri fata de aproximativ 7000 de persoane cu dizabilitati din Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu