Mergi la conţinutul principal

Cabluri lăsate să atârne de pe stâlpi până la Sfântu' Aşteaptă

• o astfel de situaţie ne-a fost semnalată de cetăţeni în Bariera Călăraşilor, unde mai multe cabluri atârnau de câteva săptămâni • a fost nevoie de intervenţia Poliţiei Locale pentru ca UPC, proprietarul cablurilor în cauză, să remedieze problema

 

Câteva cabluri ale unui furnizor de internet şi semnal TV au atârnat timp de mai multe zile de pe stâlpii din Bariera Călăraşilor, în dreptul restaurantului “All Saints”, obligându-i pe pietoni să aibă grijă pe unde calcă. “Dacă nu suntem atenţi, ne împiedicăm de ele. Trebuie să fim atenţi, să le ocolim. De vreo două săptămâni sunt aşa şi nu face nimeni nimic!”, ne-a spus, ieri, un cititor indignat, care ne-a sunat la redacţie. La rândul nostru, ne-am adresat conducerii Primăriei, întrebând dacă se cunoaşte situaţia acelor cabluri. Viceprimarul Alexandru Jantea ne-a declarat că pe adresa Primăriei nu a sosit nicio sesizare în acest sens, dar că va solicita Poliţiei Locale să trimită un echipaj la faţa locului pentru a vedea despre ce-i vorba. “Primăria a înaintat încă de anul trecut nemumărate adrese către operatorii de utilităţi care au cabluri pe stâlpi, solicitându-le să ia măsuri pentru înlăturarea celor care nu mai sunt funcţionale sau care atârnă la pământ. Unii operatori s-au conformat în urma acestor adrese, alţii nu s-au conformat până nu a intervenit Poliţia Locală. Vom vedea despre ce este vorba şi în Bariera Călăraşilor”, ne-a spus viceprimarul Jantea.

După câteva zeci de minute, conducerea Poliţiei Locale Brăila ne-a informat că a fost identificat operatorul care deţine cablurile atârnate din Bariera Călăraşilor şi că situaţia se va remedia în cel mai scurt timp. “Au fost chemaţi la faţa locului cei doi operatori care activează pe plan local, respectiv UPC şi Digi, dovedindu-se că acele cabluri aparţin celor de la UPC. Au fost somaţi să remedieze situaţia şi s-au conformat”, ne-a declarat directorul Poliţiei Locale, Georgică Tănase. Acesta spune că, în ultima vreme, astfel de situaţii au fost destul de des întâlnite. “În unele cazuri primim sesizări de la cetăţeni, în altele ne-am autosezisat despre prezenţa unor astfel de cabluri care atârnă de pe stâlpi. De fiecare dată am contactat operatorii respectivi şi le-am pus în vedere să ia măsuri, iar ei s-au conformat, fără a fi nevoie să ajungem la aplicarea unor sancţiuni”, ne-a mai spus directorul Tănase.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro