Mergi la conţinutul principal

CA la Spitalul Județean: Marian Gheorghiu și Dănuț Lungu, membri supleanți

* este vorba despre ocuparea locurilor rămase vacante în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Brăila după ce social-democratul Dumiru Văduva a decedat, iar liberalul Marian Căpățînă a renuțat la poziție * pentru că Dănuț Lungu nu a primit numărul suficient de voturi în ședința ordinară a CJ Brăila din luna ianuarie, procedura a fost reluată în luna februarie, în cazul său

 

Consiliul de Administrație (CA) al Spitalului Județean de Urgență Brăila a avut parte, recent, de schimbări de componență. Mai precis, au fost ocupate locurile rămase vacante după ce social-democratul Dumiru Văduva a decedat, iar liberalul Marian Căpățînă a renuțat la poziție pentru a nu se afla în incompatibilitate. Așa cum am relatat și la vremea respectivă, pe 25 octombrie 2021, consilierul județean PSD Brăila Dumitru Văduva a decedat în urma unui grav accident rutier petrecut în Bulgaria. Prin vacantarea ulterioară a locului PSD-istului din CJ Brăila, pe cale de consecință acest lucru a produs efecte și în cazul tuturor pozițiilor pe care consilierul le ocupa în diverse entități, inclusiv cea de membru supleant în CA de la spital. De asemenea, în luna decembrie 2021, consilierul județean PNL Brăila Marian Căpățînă a anunțat că se retrage din CA de la Județean, deoarece fiica sa se angajase atunci ca medic rezident și devenise salariat al spitalului. Liberalul ocupa un loc tot ca membru supleant.

În acest context, la începutul anului, consilierii județeni au început demersurile pentru a completa pozițiile rămase vacante. În luna ianuarie 2022 aleșii au avut un proiect pe ordinea de zi privind modificarea hotărârii din octombrie 2020 prin care fuseseră desemnați inițial reprezentanții CJ Brăila în cadrul CA-ului de la spital. La vremea respectivă s-au făcut două propuneri de membri supleanți în SJU Brăila. Social-democrații l-au propus pe Marian Gheorghiu, care în urma procedurii votului secret a fost validat fără probleme (20 de voturi ”pentru”). La rândul lor, liberalii l-au propus pe Dănuț Lungu, dar acesta nu a întrunit numărul de voturi (a obținut doar 13 voturi ”pentru”). La vremea respectivă, liberalul Vasile Constantin Varga a propus să fie reluat votul, însă fără prea mare succes.

”De ce să așteptăm? Este online, în trei minute terminăm! Nu îmi explic cum unul primește toate voturile și unul nu...”, a afirmat acesta revoltat.

Totuși, secretarul județului Brăila, Dumitrel Priceputu, a intervenit și a precizat că este mai bine ca procedura de vot să fie reluată în proxima ședință ordinară pentru celălalt fotoliu de membru supleant, deoarece Dănuț Lungu nu ar putea fi propus de două ori în aceeași zi. Președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, a fost de acord cu propunerea secretarului. În ședința din 28 februarie acesta a fost chiar primul proiect de pe ordinea de zi. Consilierii liberali l-au propus tot pe Dănuț Lungu, iar social-democrații au anunțat că nu vor veni cu un contracandidat. Astfel, în urma procedurii votului secret, Lungu a intrat în CA-ul Spitalului Județean cu 23 voturi ”pentru” și 2 „împotrivă”, în timp ce șase aleși au preferat să își anuleze voturile.

Precizăm că membrii titulari în CA-ul spitalului sunt PMP-istul Viorel Botea (președinte) și social-democrata Daniela Bordea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro