Mergi la conţinutul principal

Cătălin Canciu i-a adus înapoi pe inspectorii școlari demiși de fosta conducere

• opt din cei nouă inspectori școlari demiși în primă fază de Elena Tudor, fostul inspector școlar general, au fost repuși în funcție • pe lângă aceștia, alți trei inspectori școlari au fost înlocuiți, cum este cazul Ginei Anton (inspector pentru minorități) și Cristinei Mangiurea (inspector școlar pentru educație timpurie) • Gina Anton, care este consilier județean PSD, ne-a declarat că decizia de a pleca din Inspectorat îi aparține în totalitate și că “nici PNL nu a dat-o afară, nici PSD nu i-a zis să plece”

 

Întors de la 1 septembrie la conducerea Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila, Cătălin Canciu s-a ținut de cuvânt și printre primele lucruri pe care le-a făcut a fost să îi repună pe funcții pe inspectorii școlari demiși de fosta șefă a instituției, Elena Tudor. Canciu a susținut că fostul inspector școlar general ar fi vrut să ”scape” de acești nouă inspectori pentru simplul motiv că ar fi primit pe nedrept eticheta de ”oamenii lui Canciu” și nicidecum pe criterii de performanță și competență.

Astfel, pe 1 septembrie, în Consiliul de Administrație al ISJ Brăila, Canciu a propus numirea prin detașare în interesul învățământului a 11 inspectori școlari, opt dintre aceștia numărându-se printre cei care au fost dați afară. Este vorba despre Daniela Condei – inspector pentru învățământ profesional și tehnic, Daniela Petre – inspector pentru proiecte educaționale, Ana Cristina Bichescu – inspector de geografie, Violeta Leoacă – inspector pentru management instituțional, Manuela Mirela Bertescu – inspector pentru istorie și discipline socio-umane, Nicolae Frîncu – inspector de matematică, Georgeta Lazăr Petrescu – inspector școlar limbi moderne și Vasilica Vargă – inspector școlar învățământ special. Mai trebuie spus că pentru funcția de inspector școlar de arte, Mioara Șipoș a fost înlocuită cu Oana Mirică.

În echipa de inspectori a ISJ Brăila nu se mai regăsește de la 1 septembrie Cristina Mangiurea, inspector pentru educație timpurie și cea care ar fi trebuit să fie cel de-al doilea inspector școlar general adjunct, și Gina Anton, inspector pentru minorități. Cătălin Canciu ne-a spus că cele două nu au fost date afară, ci a fost decizia acestora de a nu-și mai continua activitatea la Inspectorat.

 

Gina Anton, inspector pentru minorități, susține că nici PSD, nici PNL nu au făcut-o să plece de la ISJ Brăila

Profesoara Gina Anton, unul dintre cei mai reprezentativi membri ai comunității rrome din Brăila și cea care de mai bine de două decenii se luptă pentru a le oferi o șansă la educație copiilor și tinerilor rromi, ne-a declarat că decizia de a pleca de la ISJ Brăila îi aparține și că nu are nicio legătură cu PNL sau PSD Brăila. Deși este consilier județean PSD, Gina Anton ne-a spun că nimeni din partid nu i-a sugerat să plece de la Inspectorat, acum că acesta este condus de Cătălin Canciu, care este președintele Organizației Municipale PNL Brăila. De asemenea, acesta a dezmințit și varianta că cei de la PNL au dat-o afară, ba chiar Cătălin Canciu și-ar fi dorit să o aibă în continuare în echipă.

“Am ales să mă reîntorc la catedră și părinții și copiii s-au bucurat foarte mult”, ne-a spus aceasta.

Iar bucuria s-a văzut în numărul mare de înscrieri la clasa pregătitoare, unde va fi învățătoare din 11 septembrie.

La încheierea mandatului de inspector școlar pentru minorități, Gina Anton a ales să își ia la revedere de la colegi într-un mod elegant. Iată cum arată mesajul postat de aceasta în mediul online:

„Fiecare început are întotdeauna și un sfârșit! Astăzi (n.r. - 31 august 2023) mi-am încheiat activitatea de inspector școlar pentru minorități.

Au fost ani frumoși, dar grei, ani în care am construit din suflet, cu multă sudoare, un edificiu al educației pentru copiii și tinerii rromi, al respectului, prieteniei și armoniei între toate minoritățile din Brăila. De mâine îmi reiau activitatea la catedră.

Mulțumesc din suflet pentru colaborare tuturor directorilor de școli! Vă mulțumesc pentru că m-ați sprijinit necondiționat să construiesc pentru copiii rromi cei cinci stâlpi ai stimei de sine cu cele cinci cuvinte magice: eu vreau, eu pot, eu știu, eu cred, eu sunt! Fără dumneavoastră n-aș fi reușit să redau încrederea în sine multor copii și tineri.

Mulțumesc din suflet profesorilor diriginți cu care am colaborat atunci când venea vorba despre admiterea pe locurile speciale pentru rromi în învățământul liceal și profesional de stat! Fără ajutorul dumneavoastră nu aș fi reușit să identific, în fiecare an, zeci de elevi să opteze pentru aceste locuri!

Vă mulțumesc, vouă, dragi colegi inspectori pentru colaborare și sprijin în desfășurarea tuturor activităților! De la fiecare dintre dumneavoastră am avut câte ceva de învățat! Pentru mine a fost o onoare să fiu colegă de birou timp de opt ani de zile cu omul care m-a ghidat în activitatea mea de învățătoare pentru obținerea gradelor didactice. Vă iubesc, doamna Cati Bonciu!

Mulțumesc colegilor profesori de limba rromani pentru spiritul de echipă!

Mulțumesc mediatorilor școlari pentru efortul de a menține fiecare copil la școală!

Pe voi, dragi copii și tineri, vă îndemn să conștientizați importanța educației pentru că numai prin educație veți deveni liberi și independenți! Vouă, dragi părinți, vă doresc sănătate și putere de muncă să vă puteți ține copiii la școală! Nu uitați că veți găsi în mine, întotdeauna, un sprijin necondiționat! Nu ezitați să mă contactați când veți simți nevoia! Să auzim numai de bine!”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro