Febră din ce în ce mai mare pe scena politică locală, în contextul apropierii alegerilor locale în 2016. PNL-iştii brăileni sunt printre primii care au luat iniţiativa de a lansa nume pe piaţă în privinţa ofertei electorale pentru viitorul mandat. Liberalii s-au întâlnit joi seară în cadrul unui Birou Politic Judeţean lărgit (unde au fost invitaţi şi lideri de filiale din judeţ, consilieri şi primari de comune), pentru a-şi valida candidaţii pentru fotoliile de primar din întreg judeţul şi lista de consilieri judeţeni. Până la închiderea ediţiei de ieri a cotidianului "Obiectiv - Vocea Brăilei", am reuşit să aflăm că în cadrul şedinţei care a început undeva în jurul orei 17:00 fuseseră validaţi Cătălin Boboc, drept candidat la Primăria municipiului şi Florin Cârligea în fruntea listei la CJ. De asemenea, tot pe surse ne-a fost semnalat faptul că la şedinţă s-ar fi pus din nou problema eliminării din partid a consilierului municipal Simona Drăghincescu, ca urmare a ultimei sale ieşiri din cadrul şedinţei CLM. Tot la şedinţă, urmau să fie validaţi toţi cei 16 primari ai PNL în funcţie şi aleşi alţi candidaţi pentru primăriile din comunele conduse de alte partide.
Boboc, mulţumit de rezultatul sondajului PNL care i-a dat câştigători pe social-democraţi
Redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei" au obţinut, ieri dimineaţă, tot pe surse, primele rezultate afişate de un sondaj de opinie realizat, în această lună, de către liberalii brăileni. Potrivit datelor ce ne-au fost furnizate, PSD stă cel mai bine în topul preferinţei electoratului în judeţul nostru cu 44%, urmat de PNL cu 37%. Pe poziţia a treia se află PMP şi ALDE, ambele cu 4 procente. Apoi UNPR, PNŢCD şi M10 cu câte 3%, iar pe ultimul loc apare situat PRM-ul cu 2%. Rezultatul a venit ca răspuns la întrebarea: "Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Consiliul Judeţean Brăila, pe candidaţii cărui partid politic i-aţi vota?". De precizat că sondajul a fost realizat de Centrul de Studii Sociologice (C.S.S.P), şi s-a avut în vedere doar răspunsul celor care au punctat că vor participa la vot. Contactat telefonic în timpul zilei de redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei", copreşedintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, s-a arătat surprins de faptul că o parte din sondaj a ajuns să fie făcută publică, înainte ca să fie prezentat oficial membrilor, în cadrul întâlnirii BPJ a partidului. "În privinţa scorului PNL, vă spun un lucru: modul în care arată cifrele astăzi nu e rău. Cred că nu a mai fost PNL-ul în situaţia de a avea un astfel de scor. Este adevărat că PSD-ul încă este înaintea noastră, dar şi noi am avut nişte probleme la nivel organizatoric. Fuziunea nu a mers foarte bine de la început aşa cum am vrut. Dar lucrurile s-au aşezat. (...) Diferenţa de scor dintre PNL şi PSD, cea mai mică din istoria post-decembristă, ne face să credem un lucru: că PSD-ul nu e chiar aşa de invincibil cum s-a creat un mit în ultimii 25 de ani. Şi avem obligaţia şi şansa de a-i convinge pe brăileni că PNL-ul merită o şansă cu oamenii pe care îi va propune, cu ideile pe care le va propune în campania ce va urma", a declarat acesta. Totodată, liderul PNL a precizat că sondajul a fost unul mai amplu şi a avut menirea de a analiza popularitatea unor persoane, nu doar imaginea partidelor. Boboc a punctat că a obţinut 18% în sondaj, Simona Drăghincescu - 11%, viceprimarul Alexandru Dănăilă - 9%. De asemenea, acesta a reliefat că au fost luaţi în seamă şi alţi performeri de pe scena politico - administrativă locală precum deputatul PSD Marian Dragomir - 10%, sau copreşedintele ALDE Brăila, Dan Păun - 4%, însă Boboc nu a dorit să prezinte mai multe date înainte de întâlnirea programată joi seară.
Simionescu, neimpresionat de sondajul liberalilor
Întrebat, ieri, în legătură cu sondajul PNL, preşedintele interimar al PSD Brăila, Aurel Simionescu, nu s-a arătat deloc surprins de scorul reliefat. Acesta a afirmat însă că până la alegeri se mai pot schimba multe lucruri, aşa că preferă să nu creadă orbeşte într-un procent apărut cu şase luni înainte de viitorul scrutin. "Nu am acest sondaj, îl comentez la prima vedere. Suntem ca şi procent, pe nota obişnuită a PSD-ului în Brăila. Aici a fost cota din primul vot între 40 - 48%. După aceea, redistribuirile care se fac reprezintă altă problemă. Nu văd o deosebire. Dacă adunăm ce a avut PNL cu ce a avut PDL se duc în spaţiul acela, undeva 20% cu 16%. Aici erau ei. Cred că este o chestiune de constanţă la momentul respectiv, de conservare a electoratului şi de o parte şi de alta. Eu cred însă că aceste sondaje nu sunt neapărat relevante pentru momentul mai - iunie 2016. Pentru că apar tot felul de lucruri care influenţează mult. De exemplu, o zăpadă foarte mare care va influenţa cu plus şi cu minus. Uitaţi ce s-a întâmplat, Doamne Fereşte!, în Colectiv din Bucureşti. Într-o lună de zile lucrurile s-au schimbat cu totul", a afirmat Simionescu. Acesta a specificat că şi PSD-ul va realiza un sondaj, însă la finalul lunii februarie sau începutul lui martie 2016.
Simona Drăghincescu, exclusă din PNL
Agitație maximă în cadrul taberei liberalilor brăileni. In cadrul Biroul Politic Județean, după câteva ore de dezbateri s-a luat decizia excluderii din partid a consilierului municipal Simona Drăghincescu. Se pare că hotărârea s-a luat cu 27 de voturi "pentru" și 2 "împotrivă". Potrivit acelorași surse, după vot în jur de 11 membri din partea fostului PDL au decis să părăsească sala de ședințe în semn de protest. Simona Drăghincescu nu se află la prima tentativă de a fi exclusă din partid și deja primise un avertisment în privința comportamentului agresiv manifestat la adresa colegilor de partid în ședințele publice ale CLM Brăila.