Mergi la conţinutul principal

Cărăuş dovedit de DIICOT, prins din nou făcând contrabandă cu ţigări

• de această dată, paguba adusă ANAF a fost de 7.600 lei • Marin a mai fost cercetat de DIICOT pentru implicarea într-o “afacere” similară, fiind vorba de peste 4.000 de pachete de ţigări aduse ilegal din Moldova şi Ucraina • el are deja în cazier o condamnare cu suspendare condiţionată

 

Procurorul Marius Iacob, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, l-a trimis în judecată pe inculpatul Florin Marin, în vârstă de 37 de ani, de profesie şofer, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări. Dosarul lui Marin s-a aflat iniţial la DIICOT, iar în mai 2016 a fost trimis la PJ Brăila.

Potrivit anchetatorilor, în ziua de 19 martie 2014, ora 13:30, o patrulă de poliţie care îşi desfăşura activitatea în cartierul Vidin a oprit pentru control un autoturism Logan, care circula în regim de taxi.

“Imediat după ce conducătorul autoturismului ... s-a conformat semnalelor poliţiei şi a oprit autovehiculul, din interiorul acestuia a ieşit inculpatul Marin Florin, care a fugit de la faţa locului. Procedând la verificarea maşinii, poliţiştii au găsit în portbagajul acesteia, într-o cutie de carton, 500 de pachete de ţigări marca Ashima, fără timbru”, precizează procurorul de caz.

Taximetristul le-a spus poliţiştilor că fusese solicitat de către inculpatul Florin Marin, care i-a spus că urmează să ia “ceva” din cartierul Pisc. Cei doi au ajuns pe strada Murgoci, iar Marin a intrat în curtea unui imobil de unde a ieşit cu o cutie de carton plină cu pachete de ţigări pe care a aşezat-o în portbagaj. Florin Marin a refuzat să facă vreo declaraţie în legătură cu acuzaţiile puse pe seama sa, în condiţiile în care mai fusese depistat cu ţigări de contrabandă.

Pe 15 februarie 2016, Florin Marin a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT pe motiv că, în perioada mai - septembrie 2013, împreună cu alţi inculpaţi, “a desfăşurat activităţi de preluare, depozitare, transport cu autoturismele altor persoane, deţinere şi revânzare a cantităţii de 4.275 de pachete de pachete de ţigări provenite din contrabandă, cu origini în Moldova şi Ucraina”. Totodată, pe 26 octombrie 2015, Marin a depozitat şi deţinut la locuinţa sa 163 de pachete de ţigări de contrabandă. El a fost, deja, condamnat (în februarie 2015) la o pedeapsă de 1 an şi 4 luni de închisoare, cu suspendare condiţionată, pentru contrabandă cu ţigări.

ANAF - Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi solicită 7.604 lei                 - cuantumul drepturilor vamale şi alte taxe aferente mărfurilor deţinute ilegal de inculpat, respectiv cele 500 de pachete de ţigări Ashima de provenienţă Dutty Free. Procurorul de caz a dispus clasarea cauzei faţă de taximetristul care a transportat ţigările, pe motiv că acesta nu a cunoscut că pachetele de ţigări aduse de client în autoturism provin din contrabandă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro