Mergi la conţinutul principal

Căminul cultural şi centrul multifuncţional din Maraloiu, reabilitate

• căminele culturale din satele componente, Maraloiu şi Ibrianu, sunt gata pentru a găzdui nunţi, botezuri şi alte evenimente, cum ar fi, de ce nu, petrecerea de Revelion • pe lista investiţiilor viitoare se află acum căminul cultural din Gradiştea, care este cel mai mare ca dimensiune şi adăposteşte mult mai multe evenimente

 

Anul 2019 a fost anul investiţiilor finalizate în comuna Gradiştea. Pe lângă dispensar şi şcoala profesională, locuitorii se pot bucura şi de căminele culturale şi centrele multifuncţionale reabilitate din Maraloiu şi Ibrianu. Parchet pe jos, geamuri şi uşi termopan, mobilier nou, centrală termică – cam acestea ar fi câteva dintre îmbunătăţirile aduse clădirilor din cele două sate. Acum, imobilele respective pot fi folosite pentru nunţi şi botezuri, dar şi alte evenimente.

La Maraloiu, căminul cultural şi centrul multifuncţional sunt unite sub acelaşi acoperiş. În căminul cultural, se pot organiza nunţi şi botezuri, în timp ce celelalte două camere ale centrului au fost gândite iniţial ca sală de şedinţe. Pentru că nu erau prea dese întâlnirile de acest gen, iar localnicii oricum nu aveau o capelă la biserică, Primăria a luat decizia de a schimba destinaţia celor două camere, în beneficiul contribuabililor. Una dintre încăperi va fi transformată într-o capelă, unde poate fi depusă persoana decedată, iar în cealaltă se va aduce o canapea şi mobilier necesar pentru depozitarea lucrurilor folosite la o înmormântare.

Reabilitarea căminului şi centrului multifuncţional a fost plătită integral din bugetul Consiliului Local Gradiştea (202.035,51 lei), în timp ce amenajarea interioară s-a ridicat la 81.675 lei, din care 44.954,56 lei au fost suportaţi de Consiliul Judeţean, diferenţa fiind acoperită de Consiliul Local.

Căminul cultural din Ibrianu a fost reabilitat încă de anul trecut, astfel că pe lista investiţiilor viitoare a mai rămas doar căminul cultural din Gradiştea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro