Mergi la conţinutul principal

Cămătăria îl costă scump pe «Edi Capsomanu». Încă o lună în spatele gratiilor

prima instanţă a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila şi a dispus prelungirea măsurii arestării faţă de inculpatul N. Eduard, cercetat pentru infracţiunile de furt calificat, înşelăciune în formă continuată şi camătă • inculpatul a formulat contestaţie, decizia finală urmând a fi luată la Tribunalul Brăila în zilele următoare • potrivit anchetatorilor, din 2019 şi până în prezent, bărbatul ar fi comis un furt din locuinţă, 11 infracţiuni de cămătărie, 8 înşelăciuni privind asigurările şi 8 infracţiuni de fals în înscrisuri

 

Infracţiunile de cămătărie comise în mod repetat i-au mai adus o lună de arest inculpatului N. Eduard, reţinut de poliţişti în urma unor percheziţii efectuate în luna septembrie. Bărbatul de 42 de ani a fost arestat preventiv, acesta fiind acuzat de un furt din locuinţă, 11 infracţiuni de cămătărie, 8 înşelăciuni privind asigurările şi 8 infracţiuni de fals în înscrisuri. Zilele trecute, Judecătoria Brăila a prelungit măsura arestului preventiv dispusă faţă de inculpat, pentru încă o lună de zile, însă acesta a formulat contestaţie, decizia finală urmând a fi luată la Tribunalul Brăila în zilele următoare. “Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila. Dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatului N. Eduard zis “Edi Capsomanu”, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat (faptă din 06.02.2020), înşelăciune în formă continuată (8 acte materiale comise în perioada ianuarie 2019- septembrie 2020) şi camătă (constând în 11 împrumuturi în perioada 2019-septembrie 2020) pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23.10.2020 până la data de 21.11.2020, inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, este soluţia  pronunţată de Judecătoria Brăila la data de 16 octombrie şi postată pe site-ul instanţei.

Brăileanul specializat în infracţiuni de cămătărie, înşelăciune şi fals, a fost trimis la arest în data de 23 septembrie, el fiind depistat de poliţişti în urma unor percheziţii de amploare.  La data de 22 septembrie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila au efectuat 16 percheziţii domiciliare, în Brăila şi Galaţi, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de furt din locuinţe, înşelăciuni privind societăţi de asigurare şi cămătărie. În urma activităţilor desfăşurate, un bărbat din municipiul Brăila a fost reţinut pentru 24 de ore, el fiind dus apoi în faţa instanţei.

 

A sustras suma de 20.000 euro şi aproximativ 1 kg bijuterii din aur dintr-o locuinţă

Potrivit informaţiilor transmise de Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, în data de 23 septembrie procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat Judecătoriei Brăila luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, înşelăciune în formă continuată şi camătă, fapte prevăzute de Codul penal. “Din probele administrate până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, la data de 06.02.2020, orele 18:20, inculpatul a pătruns prin efracţie în apartamentul persoanei vătămate, din municipiul Brăila, de unde a sustras suma de 20.000 euro şi aproximativ 1 kg bijuterii din aur, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 300.000 lei. În perioada 14.01.2019-15.09.2020, inculpatul, cu ajutorul altor persoane, folosind manopere dolosive şi frauduloase constând în simularea unui accident rutier soldat doar cu pagube materiale, a indus în eroare, prin întocmirea în fals a înscrisurilor specifice în domeniul asigurărilor, mai multe societăţi de asigurare de răspundere civilă obligatorie, cu scopul de a încasa sume de bani de la acestea, cauzând astfel un prejudiciu în sumă de 86.335,06 lei. În perioada 2019 - septembrie 2020, inculpatul a acordat împrumuturi băneşti, cu dobândă (în procente 10%, respectiv 20%), în valoare totală de aproximativ 6.000 euro, către diferite persoane, fără a fi autorizat în acest sens”, au stabilit anchetatorii.

Cererea de arestare a fost admisă în septembrie de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila, dispunând arestarea preventivă faţă de inculpat, pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 23 septembrie, până la data de 22 octombrie, inclusiv. Arestul s-a prelungit cu încă o lună.

După cum arată procurorii, cercetările continuă în acest caz în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei. În septembrie, bărbatul acuzat de cămătărie a fost adus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila de către poliţişti, iar reporterii au reuşit să îl prindă în câteva fotografii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu