Cât de frumos se vede Dunărea înghețată din jurul Brăilei, de la 500 metri înălțime | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cât de frumos se vede Dunărea înghețată din jurul Brăilei, de la 500 metri înălțime

* fotografiile aeriene făcute de dronele performante ale brăileanului Cătălin Voinea oferă o perspectivă unică a orașului * la nivelul apei, lucrurile se văd mai realist: sloiurile de gheață încă îngreunează trecerea cu bacul spre Insula Mare

 

Privită din înaltul cerului, Dunărea înghețată oferă un spectacol unic la Brăila. Imaginile surprinse de brăileanul Cătălin Voinea unul dintre pionierii fotografiei aeriene din România, demonstrează cu prisosință acest lucru. Drona acestuia a zburat deasupra fluviului și pe timp de zi și pe timp de noapte, iar fotografiile făcute cu o cameră performantă oferă o perspectivă inedită a orașului nostru.

 

Pentru a lua o imagine panoramică a Brăilei, în care se văd străzile din centru dispuse în semicerc, înconjurate de fluviul acoperit de sloiuri, Cătălin Voinea și-a înălțat drona până la 500 de metri, iar aparatul de zbor a făcut față fără probleme acesti provocări. La punctul maxim al cursei, drona a putut oferi stabilitatea necesară, încât camera foto să poată face o poză clară, cu timp lung de expunere.

 

În ceea ce privește situația de pe Dunăre, sloiurile de gheață care continuă să ocupe 90% din șenalul navigabil au îngreunat navigația și pe parcursul zilei de vineri. Spre Insula Mare a Brăilei, a trecut doar un remorcher, fără podul plutitor, asigurând traversarea fluviului doar pentru persoane fizice. În jurul orei 16.00, se îndrepta spre trecerea Stânca remorcherul Galați 3, din dotarea Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați. Având 2.400 de cai putere, nava respectivă urma să facă un culoar în gheață astfel încât spre IMB să poată trece un bac cu pod plutitor, pe care să poată fi urcate câteva autovehicule.

 

La trecerea bac de la Smârdan, situația era mai puțin gravă. Cursele de bacurilor de mare capacitate Oltișorul și Chiciu ale Romnav au realizat o breșă în gheață, astfel că Dunărea a putut fi traversată fără mari probleme, pe tot parcursul zilei de vineri. Inclusiv două bacuri mai mici, din dotarea firmei „Danubtrans”, au putut circula între Brăila și Smârdan, cu autovehicule la bord, după cum ne-a informat Vlăduț Brânză, căpitanul șef al Căpităniei Brăila.

 

Vineri seară, erau așteptate să ajungă pe sectorul brăilean al Dunării, trei împingătoare cu câte două barje atașate, și un remorcher. Acestea navigau din amonte, iar trecerea lor prin dreptul Brăilei ar putea disloca sloiurile care au tendința să formeze pod de gheață.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro