Mergi la conţinutul principal

Cât de distruse sunt străzile din cartierul Lacu Dulce!

* un cititor ne-a trimis câteva imagini realizate zilele acestea, cu bălți pe toată lățimea carosabilului, ca într-o mahala de acum o sută de ani * ”este cel mai defavorizat cartier al Brăilei”, spune cu indignare autorul fotografiilor * vestea bună este că, în sfârșit, au început lucrările de modernizare * deocamdată se lucrează doar pe o stradă, abia pentru primăvară fiind programate și celelalte 32 de străzi din proiect

 

Imagini demne de o mahala din urmă cu o sută de ani, surpinse zilele acestea într-un cartier periferic al municipiului. Este vorba despre Lacu Dulce, despre care autorul pozelor ce ne-au fost transmise pe adresa redacției spune că este ”cel mai defavorizat cartier al Brăilei”. Și cum să nu creadă asta locatarii, când străzile se transformă în adevărate mlaștini după fiecare ploaie, așa cum se poate vedea foarte concludent în respectivele imagini...

Vestea proastă este că s-a pierdut șansa ca aceste străzi să fiedeja  modernizate, din cauza unor firme neserioase care au câștigat contractul scos la licitație de Primăria Brăila, în urmă cu circa doi ani.  După cum v-am mai informat, ghinionul a făcut ca lucrările să  fie câștigate la licitație de o asocierea de firme “Hidro Salt B 92” și “Build Way Design”, care n-au făcut aproape nimic timp de mai bine de un an și jumătate, Primăria neavând altă soluție decât rezilierea contractului. Asta a însemnat, însă, mult timp pierdut. Licitația a fost reluată în vara acestui an, iar noul câștigător este firma brăileană “Micatis” SRL. Aceasta va trebui să modernizeze 33 de străzi din Lacu Dulce, în lungime totală de 9,8 km. Valoarea contractului este de 14.645.080,00 lei fără TVA, din care proiectare - 272.000 lei, iar execuție lucrări - 14.373.080 lei.

Bineînțeles, a fost nevoie de câteva luni până când ”Micatis” a început efectiv treaba, dar vestea bună este că, în sfârșit, șantierul a fost deschis, prima intrată în lucru fiind strada Dorului, cea pe care este situată școala din cartier. Primăria promite că, la primăvară, se va intra ”în forță” și pe celelalte străzi, astfel încât, până la finalul anului viitor noroaiele să dispară definitiv din cartierul Lacu Dulce.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro