Mergi la conţinutul principal

Câinii periculoși pe de strada Ștefan cel Mare, ținuți în adăpostul municipalității. Proprietarul nu a plătit amenda imensă

animalele luate din curtea bărbatului de 75 de ani, de pe strada Ștefan cel Mare, sunt încă la adăpostul din Unirea, iar la adresa proprietarului nu au mai fost reclamații • acesta este răspunsul transmis recent de la Poliția Brăila, după ce am solicitat date privind cazul câinilor periculoși care erau lăsați noaptea în stradă • pe 16 ianuarie a fost emis un ordin de plasare în adăpost pentru un număr de cinci exemplare canine, din rasa comună, aparținând unui brăilean, animalele fiind ținute în condiții inadecvate, proprietarul fiind reclamat de foarte multe ori la Poliție • polițiștii au mai precizat că procesul verbal cu amenda de 18.500 de lei este necontestat dar nici nu s-a plătit, astfel că se înaintează în debit la ANAF

 

Cele cinci animale preluate de polițiști, la jumătatea lunii ianuarie, de la adresa bărbatului de 75 de ani, de pe strada Ștefan cel Mare, se aflau încă la adăpostul din comuna Unirea, la sfârșitul lunii februarie, după cum ni s-a comunicat în răspunsul transmis de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brăila. Am solicitat date privind cazul animalelor și am întrebat dacă, nu cumva, acestea au revenit la domiciliul proprietarului care avea numeroase reclamații întrucât lăsa câinii noaptea pe stradă, iar aceștia reprezentau un pericol pentru animale mai mici și oameni. Ni s-a transmis că animalele sunt la adăpost, iar la adresa bărbatului de 75 de ani nu au mai existat sesizări în ultimul timp. Oricum, acesta a primit și o amendă de 18.500 lei, însă de la IPJ ni s-a comunicat faptul că procesul verbal necontestat cu amenda aplicată se înaintează în debit la ANAF. 

Cele cinci exemplare canine la care faceți referire se află la Adăpostul Public al Municipiului Brăila, situat în sat Unirea, comuna Unirea.

În ceea ce privește întrebarea referitoare la plata amenzii, vă comunicăm faptul că, în conformitate cu prevederile O.G. nr. 2 din 2001 privind regimul juridic al contravențiilor, procesul verbal neatacat în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia constituie titlu executoriu fără vreo altă formalitate. Sumele provenite din sancțiunile contravenționale aplicate constituie venituri la bugetul de stat sau local, astfel procesul verbal necontestat se înaintează în debit la ANAF, în conformitate cu prevederile Legii nr. 227Din 2015 privind Codul Fiscal.

De asemenea, precizăm faptul că nu au mai fost efectuate controale la adresa bărbatului în cauză, nu au mai fost ridicate alte animale și nu au mai fost formulate alte reclamații sau petiții”, se arată în răspunsul transmis de la Inspectoratul de Poliție Județean Brăila de insp. de poliție Ostache Elena.

Reamintim că, la data de 16 ianuarie, a fost emis un ordin de plasare în adăpost, pentru un număr de cinci exemplare canine, din rasa comună, aparținând unui bărbat de 75 de ani, din Brăila. Animalele erau ținute în condiții inadecvate, fără apă și mâncare în cantități suficiente, iar cu privire la proprietar au existat sesizări din partea cetățenilor referitor la faptul că acesta i-ar fi lăsat liberi pe domeniul public, în ciuda unor incidente repetate în care câinii săi ar fi ucis alte animale și ar fi atacat oameni. 

Cei cinci câini au ajuns în adăpostul de la Unirea, după ce au fost preluați de la adresa bărbatului care locuiește pe strada Ștefan cel Mare. După cum au transmis polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brăila, în urma unor verificări efectuate de lucrătorii Biroului pentru Protecția Animalelor, privind respectarea de către proprietarii de câini a prevederilor Legii 205/2004 privind protecția animalelor, la data de 16 ianuarie a fost emis un ordin de plasare a animalului în adăpost, pentru un număr de cinci exemplare canine. ”Cu ocazia controlului efectuat la adresa de domiciliu a proprietarului animalelor, polițiștii au constatat faptul că celor cinci exemplare canine nu le era asigurat un adăpost corespunzător, hrană și apă în cantități suficiente, existând de asemenea un risc ridicat de rănire al acestora din cauza deșeurilor din material lemnos și metalic aflate în curtea imobilului. De asemenea, cu privire la proprietar, au existat mai multe sesizări din partea cetățenilor cu privire la faptul că acesta i-ar fi lăsat liberi pe domeniul public, câinii aceștia reprezentând un pericol atât pentru oameni cât și pentru alte animale”, au arătat polițiștii.

Totodată proprietarul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare totală de 18.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor legislației privind protecția animalelor, în vigoare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro