Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Business pentru tineri" - Proiect destinat descifrarii tainelor unei afaceri

Universitatea "Constantin Brancoveanu" a gazduit, ieri, prima parte a unui seminar de instruire in demararea unei afaceri, parte a proiectului "Business pentru tineri" finantat de catre Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID).
In deschiderea seminarului, voluntarul de la Corpul Pacii Steve Abott a prezentat proiectul, actiunile care se vor desfasura timp de trei zile si modul in care vor fi transmise informatiile. Reprezentantul fundatiei, consultant de management Dragos Tutulan, a precizat ca in aceste trei zile teoria se va imbina cu practica, dar ca subiectelor legate de practica li se va aloca un spatiu mai generos. "Astazi li se va prezenta modul teoretic in care se alcatuieste un plan de afaceri, cum se infiinteaza o firma si cum se sustine apoi in fata finantatorilor acest plan de afaceri. In ziua urmatoare li se vor prezenta citeva studii de caz, iar in ultima zi studentii vor cunoaste oameni de afaceri de succes, cu care vor discuta. Prin acest proiect urmarim sa stabilim o legatura intre tineri, mediul de afaceri si scoala, sa facem in asa fel incit profesorii, la scoala, sa le induca tinerilor spiritul antreprenorial. In acelasi timp, profesorii, oamenii de afaceri, studentii si tinerii instruiti vor avea sansa unui schimb reciproc de idei, cunostinte, experiente. Impactul a fost deja mult mai mare decit ne asteptam noi. Mai mult de 90% dintre tinerii cu care am discutat au spus ca sint multumiti de materialele primite, de informatii si de modul in care s-au prezentat lectorii", a explicat Dragos Tutulan. Apoi, doi reprezentanti ai BCR, Crenguta Perieanu si Mihaela Marcau au prezentat produsele bancii destinate tinerilor, dupa care a fost prezentat, teoretic, un plan de afaceri, de catre decanul Facultatii de Management si Marketing in Afaceri Economice, conf. univ. dr. Elena Enache, si de catre secretarul stiintific al Facultatii de Stiinte Administrative si ale Comunicarii, conf. univ. dr. Liliana Gherman, din cadrul Universitatii "Brancoveanu". Au urmat citeva studii de caz si prezentarea unei afaceri de succes in birotica si papetarie chiar de catre managerul afacerii, Dan Bancila.
Proiectul a fost lansat la inceputul lunii octombrie si are o durata de trei luni. El se adreseaza liceenilor, studentilor si tinerilor pina in 25 de ani, care au o idee de afaceri, dar care nu au resursele necesare pentru a o pune in practica si a o finaliza. Pina acum au fost instruiti 30 de elevi de liceu si 30 de studenti de la Universitatea "Constantin Brancoveanu", Facultatea de Inginerie, dar si absolventi ai altor institutii de invatamint superior. Dupa doua luni, cei 60 de cursanti trebuie sa intocmeasca propriul plan de afaceri, iar o comisie le va alege pe cele mai bune 25. Acestea vor intra in Concursul "Best Business Plan" care va avea loc in luna decembrie. Tinerii isi vor prezenta proiectele, vor aduce argumente in favoarea propriilor afaceri, in fata publicului si a unei comisii de evaluare formata din membrii institutiilor implicate in proiect. Premiul I are o valoare de 100 de dolari, premiul II 50 de dolari si premiul III 25 de dolari, premii acordate de BCR. Alte premii si mentiuni in carti sau materiale didactice va acorda si Universitatea "Constantin Brancoveanu".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii