Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Burse in strainatate de pina la o mie de dolari lunar

Ministerul Educatiei si Cercetarii, prin Centrul National pentru Burse de Studii in Strainatate, relanseaza oferta pentru bursele destinate stagiilor de studii universitare si postuniversitare in strainatate, se arata intr-un comunicat de presa al ministerului. Bursele se atribuie pentru stagii de studii universitare, postuniversitare, stagii de cercetare/specializare postuniversitara si postdoctorala in strainatate cu durata de 2 pina la 10 luni. Inainte de toate, candidatii trebuie sa faca demersuri personale, direct la universitati din strainatate, solicitind un acord de primire la studii. Participarea la concursul national are ca scop obtinerea unei finantari pentru efectuarea stagiului respectiv. MEdC, prin Centrul National pentru Burse de Studii in Strainatate (CNBSS), asigura cheltuielile de transport international din Bucuresti pina la locul de stagiu si retur, o singura data in perioada stagiului, precum si cheltuielile de intretinere a bursierului in strainatate. Cuantumul lunar oferit este de pina la 1.000 de dolari SUA, in functie de cheltuielile estimate.
Dosarele de candidatura pentru obtinerea unei astfel de burse se depun pina pe 30 martie 2007. Selectia candidatilor admisi dupa verificarea administrativa a dosarelor se face in perioada 16 - 30 mai de catre Consiliul C.N.B.S.S. Candidatii vor afla daca sint sau nu posesorii unei burse pe 13 mai 2007, cind are loc afisarea rezultatelor. Cei nemultumiti pot depune contestatii, iar rezultatele finale vor fi afisate pina pe 19 iunie.
De asemenea, Centrul National pentru Burse de Studii in Strainatate lanseaza si oferta pentru burse de studii sau cercetare acordate in baza documentelor de colaborare bilaterala sau oferite in mod unilateral de alte state, atribuite pentru stagii de studii universitare, postuniversitare, stagii de cercetare/specializare postuniversitara si postdoctorala sau studii complete universitare, de masterat sau doctorat, in Azerbaidjan, Belgia Valona, Egipt, Italia, Turcia, Maroc si Siria. Ofertele sint valabile pentru anul universitar 2007-2008. Calendarul desfasurarii concursului, precum si alte informatii utile pot fi obtinute accesind adresele www.roburse.ro sau www.edu.ro, iar pentru intrebari sau nelamuriri, cadidatii pot trimite E-mail la: burse@roburse.ro, onbss@mec.edu.ro si burse@mec.edu.ro.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii