Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Burse la Paris pentru artisti plastici si muzicieni

Institutul Cultural Roman (ICR) si Cite Internationale des Arts a lansat o noua sesiune de selectie a burselor "Constantin Brancusi" si "George Enescu", adresate artistilor cu performante recunoscute In domeniu, interesati sa se perfectioneze, In 2007, la Paris. Programul consta In acordarea a patru burse, pentru perioade de cite trei luni, doua destinate artistilor plastici (in perioadele ianuarie - martie si iulie - septembrie) si doua muzicienilor (aprilie - iunie si octombrie - decembrie).
Bursele includ gazduirea la atelierul contractat de statul roman la Cite Internationale des Arts din Paris, suma lunara de 1.300 de euro pentru cheltuielile de Intretinere si materiale si 500 de euro pentru transport. Prin acest program, lansat In 2005, ICR Isi propune sa le ofere artistilor romani ocazia de a lucra Intr-un mediu artistic international si sa stimuleze astfel introducerea lor In circuitul valorilor europene. Eligibili pentru aceste burse sint artistii cu performante, indiferent de virsta, care au studii universitare de specialitate Incheiate.
Dosarul pentru candidatura trebuie sa cuprinda formularul de Inscriere (disponibil pe site-ul www.icr.ro), un curriculum vitae al solicitantului, un proiect de lucru, 5 - 10 fotografii ale lucrarilor artistului plastic (nu se accepta documentatie In format electronic), o caseta a muzicianului (sau un CD audio), un dosar de presa, o copie dupa diploma de licenta si doua scrisori de recomandare. Acesta va trebui depus pina pe data de 15 septembrie, data postei. Selectia va apartine unei comisii independente de specialisti, personalitati recunoscute din cele doua domenii, rezultatele urmind a fi anuntate la Inceputul lunii octombrie. Dosarele selectate vor fi trimise spre validare Comisiei de Admitere de la Cite Internationale des Arts.
Precizam ca cei care vor fi desemnati cistigatori sint obligata sa confirme, In termen de 7 zile de la data anuntarii rezultatelor, ca pot onora bursa. In cazul In care unul dintre cistigatori nu va putea pleca la Cite des Arts, ICR il va desemna automat pe ocupantul locului al doilea. Institutul nu va suporta cheltuielile pentru asigurarea medicala, nici pentru cartea verde (In cazul deplasarii cu masina personala) si nu se va obliga sa faca rezervari sau sa achizitioneze bilete de avion/tren. Dosarele se vor putea ridica in termen de 2 luni de la anuntarea cistigatorilor, iar aceeasi candidatura nu va fi acceptata decit o data la doi ani.
Pentru relatii suplimentare va puteti adresa Danielei Sestak, la tel. 031-71 00 621 sau e-mail: dana@icr.ro.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii