Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bunica si copila de 3 ani, date afara din casa

Locuitorii de pe strada Milcov nr. 94 au asistat neputinciosi la evacuarea unei bunici care avea in plasament o nepotica de numai 3 anisori. Neintelegerile in ceea ce priveste mostenirea casei parintesti au generat conflicte in familie, Calin Florica sfirsind prin a fi evacuata din casa impreuna cu nepotica ei si cu baiatul de 20 de ani care are handicap pe sistem nervos.
Femeia a stat 3 zile sub cerul liber, impreuna cu micuta Iulica Lazarescu. Desi, initial, fratele o aruncase in strada, ulterior, la interventia vecinilor, acesta a lasat-o sa stea in curtea casei, linga poarta. Acolo a fost locul unde au dormit, au mincat si s-au spalat pina cind a sosit echipa mobila de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Reprezentantii institutiei au preluat-o de urgenta pe Calin Florica si pe micuta Iulica si le-au gazduit la Centrul maternal "Alexandra".

Nu stim cine e tatal, iar de mama nu mai stim nimic de 3 ani

Iulica Lazarescu face parte dintre copiii care nu se pot bucura de grija mamei sau a tatalui. Are doar trei ani si nu si-a vazut nici macar o clipa tatal, iar mama a stat cu ea doar in primele 2,3 luni, dupa ce a nascut-o. "Pe fetita o am in plasament de mica. Nu stim cine e tatal, iar mama este fiica mea care are 23 de ani. A stat cu copilul doar 2, 3 luni dupa ce a nascut-o, dupa care a plecat de acasa. Nu mai stiu nimic de ea", ne-a declarat Calin Florica. Aceasta ne-a spus ca locuia in casa cu nepotica ei si cu baiatul de 20 de ani, care sufera de oligofrenie gradul II cu tulburari de comportament. Femeia mai are 6 frati, dar ne-a spus ca nu poate fi gazduita de nici unul pentru ca fiecare are viata lui. Cele mai mari neintelegeri le-a avut cu fratele care a evacuat-o din casa parinteasca. In toamna vrea sa o inscrie pe cea mica la camin, dar trebuie intii rezolvata problema locuintei.
Specialistii care s-au ocupat de fetita de aproape o saptamina si jumatate de cind se afla la Centrul maternal "Alexandra", au spus ca micuta nu era foarte sociabila, nu voia sa manince si se aseza cu greu pe olita. Acum este mult mai comunicativa, mai putin panicata si mai receptiva la mesajele celor din jur. Calin Florica lucreaza ca ingrijitoare la Grupul Scolar "Grigore Moisil" si are un salariu lunar de 480 de lei. Ea spune ca a depus cerere pentru locuinta sociala, dar ca nu a primit nimic pina acum. In acest moment nu stie unde se afla baiatul cu handicap care nu a putut fi preluat de DGASPC. Institutia ii poate oferi o gazduire temporara. Reprezentantii DGASPC ne-au spus ca este pentru prima data cind in centrul maternal a fost primita o bunica impreuna cu nepotica ei. Femeia merge la serviciu si se intoarce la ora 14.30 la adapostul temporar oferit de institutia braileana. "Bunica si fetita beneficiaza de gazduire pe o perioada determinata. Noi le-am preluat imediat ce au fost evacuate. Acest caz este o exceptie deoarece, de regula, in centru sint primite mame-copii cu situatii dificile si acum e prima data cind primim o bunica si un copil. Nu am procedat la separarea bunicii de micuta pentru ca exista atasament intre ele. Fetita se afla in plasament la Calin Florica. Odata cu sprijinul pe care il acordam in centru am inceput si demersurile pentru obtinerea unei locuinte pentru familie", ne-a declarat Alexandru Sculschi, director general al DGASPC Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii