Buluc la piscine! | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Buluc la piscine!

În acest sfârşit de săptămână, la Brăila, la fel ca în mai toată ţara, se anunţă temperaturi caniculare, de peste 35 grade Celsius. Arşiţa din timpul zilei nu este de rău augur chiar pentru toată lumea. Evident, pentru administratorii locurilor de scăldat din oraş sau din împrejurimi, ea reprezintă aur curat. Aceştia se aşteaptă la un aflux de clienţi şi la încasări pe măsură. Ticu Cireaşă, administratorul fostului ştrand pentru copii de pe faleză, devenit între timp "Summer Club Temptation", spune că, după un start destul de dificil, actualul sezon se anunţă unul foarte bun. "A demarat prost, dar acum stăm bine. După o lună iunie destul de rece, căldura a venit pe neaşteptate, încât ne-a luat prin surprindere. Aveam pregătite 70 de şezlonguri, care au devenit rapid insuficiente. În prezent avem 170 şi tot ar mai fi nevoie, în zilele caniculare", ne-a declarat Ticu Cireaşă. Acesta spune că tarifele neschimbate de câţiva ani contribuie la succesul afacerii sale. "Facem în aşa fel încât să îşi permită oricine să intre aici pentru plajă şi scăldat", afirmă patronul.
În timpul săptămânii, de luni până vineri, intrarea costă 10 lei pentru copii şi 15 lei pentru adulţi, iar în week-end este 15 lei pentru copii şi 20 lei pentru adulţi. Folosirea şezlongurilor de pe plajă intră în costul tarifului, însă cine vrea să stea mai comod poate închiria un baldachin, cu 30 lei. Calitatea apei din bazin se anunţă a fi bună. Direcţia de Sănătate Publică a făcut zilele trecute un control aici şi nu a găsit nimic în neregulă. Cei de la "Summer Club" par a-şi fi învăţat bine lecţia, după ce, la începutul verii trecute, au primit o amendă de 3.000 lei, după ce inspectorii DSP au constatat că apa din bazin este neconformă. După acel episod, Ticu Cireaşă a dat asigurări că apa din bazin este schimbată odată pe săptămână, iar cât timp este folosită trece permanent prin nişte filtre care o menţin în parametri normali.
Cea mai accesibilă locaţie pentru amatorii de înot rămâne şi în această vară bazinul exterior al Liceului cu Program Sportiv. Aici, intrarea costă 5 lei, pentru copii, elevi şi studenţi, şi 10 lei pentru adulţi. Programul de funcţionare este 12.00 - 17.00, de luni până vineri, şi 11.00 - 18.00, sâmbăta şi duminica. "În general, vin la bazin elevii liceului nostru, care deja sunt familiarizaţi cu locul. Evident, aceştia îşi aduc şi prieteni din alte licee. Sunt, însă, şi persoane adulte care preferă această locaţie, nu se poate spune că vin doar copii şi adolescenţi", ne-a spus Alin Oprea, directorul adjunct al LPS.
Construit pe vremea regimului comunist, bazinul LPS este singurul din Brăila realizat după standarde olimpice, având 50 metri lungime şi opt culoare de înot. Din acest motiv, locaţia este preferată de brăilenii care vor să înoate. De altfel, abilităţile de înotător sunt absolut necesare, deoarece bazinul are adâncimea de doi metri, pe întreaga suprafaţă.

Locaţii "de fiţe"

Spre deosebire de anii trecuţi, numărul locurilor de scăldat este mai mic în Brăila, iar asta deoarece una dintre piscinele care funcţionau în trecut este închisă acum. E vorba despre cea din fostul complex al răposatului Ghiuri, de pe Şos. Râmnicu Sărat, cunoscută brăilenilor sub titulatura "Vicky".
În ceea ce priveşte piscina din incinta fostului "Green Club" deschis pe vremuri de omul de afaceri Gheorghe Caruz, pe Şos. Focşani, la circa 3 km de intrarea în municipiul Brăila, aceasta este funcţională în prezent, dar se află în administrarea altei firme. "Agrement Resort" se ocupă acum de piscina respectivă. Tariful de intrare este 15 lei, pentru adulţi, pe timpul săptămânii, şi 20 lei în week-end. Copiii cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani trebuie să plătească 10 lei, iar cei cu vârste până în 10 ani pot intra gratis.
Cea mai "de fiţe" locaţie a Brăilei se află şi în această vară în afara municipiului, mai exact în satul Vărsătura, acolo unde funcţionează "Unique Garden". Lung de 18 metri şi lat de 8 metri, bazinul de acolo atrage o mulţime de clienţi cu posibilităţi financiare, nu neapărat datorită dimensiunilor sale cât mai ales dotărilor şi felului cum este amenajată locaţia. Aici, costă 25 lei închirierea unui şezlong, pe timpul săptămânii, şi 35 lei, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Un baldachin se poate închiria cu 60 lei pe timpul săptămânii şi cu 80 lei în week-end. Programul este între orele 9.00 şi 23.00 de luni până vineri. Sâmbăta, clienţii au acces doar între orele 9.00 şi 18.00, deoarece seara se organizează şi nunţi în această locaţie, iar duminica se revine la programul 9.00 - 23.00.
Un alt bazin amenajat modern stă la dispoziţia brăilenilor în incinta clubului sportiv "RaAy" situat pe faleză, lângă Baza Nautică. Aici piscina este acoperită, astfel că funcţionează pe toată perioada anului. Programul de lucru este 9.00 - 23.00. Tarifele se menţin aceleaşi ca şi anul trecut: două ore şi jumătate de acces la piscină costă 30 lei pentru adulţi şi 20 lei pentru elevi şi studenţi. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani însoţiţi de adulţi se plăteşte, tot pentru două ore şi jumătate, 10 lei. În tariful menţionat, pe lângă piscină e inclus şi accesul la saună şi jacuzzi. Clienţii pot beneficia, contracost, bineînţeles, şi de spa, fitness, masaj şi alte facilităţi.
Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică ne-a informat că, în prezent, e în derulare o acţiune tematică de control dispusă de Ministerul Sănătăţii pentru verificarea conformităţii apelor de îmbăiere, urmărindu-se activitatea locaţiilor ce vor funcţiona pe perioada verii, în anul în curs. Până în prezent, s-au făcut controale la ştrandul de pe faleză, la bazinul de înot descoperit şi la piscina "Raay", informează DSP, fără a menţiona că s-ar fi găsit nereguli în locaţiile respective.
Brăilenii care nu vor să plătească pentru a se răcori pe timpul caniculei, au opţiunea de a se scălda în Dunăre. La Brăila nu există, însă, o plajă amenajată oficial, şi nici nu va exista deoarece Primăria explică faptul că legislaţia actuală interzice scăldatul în ape curgătoare, ce nu corespund normelor sanitare. Aceasta era poziţia fostului primar Aurel Simionescu, iar noul edil, Marian Dragomir, menţine acelaşi punct de vedere. Totuşi, Dragomir spune că, aşa cum a promis în campania electorală, are în vedere ca pe perioada mandatului său de 4 ani să dea în folosinţă un "Aqua Parc", unde brăilenii să poată avea multiple posibilităţi de distracţie pe timpul verii. "Obiectivul acesta va fi făcut în parteneriat cu un investitor privat. Contribuţia Primăriei va consta în punerea la dispoziţie a unui teren şi în acordarea unor facilităţi", ne-a declarat Marian Dragomir. Acesta nu a avansat, deocamdată, şi un termen până la care s-ar putea realiza concret respectivul "Aqua Parc".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro