Mergi la conţinutul principal

Bulevardul Independenţei a fost eliberat

Firma care a îngrădit, la sfârşitul săptămânii trecute, o porţiune de 1.300 metri pătraţi din bulevardul Independenţei a ridicat bordurile puse de-a curmezişul aleilor, ieri după-amiază, cu câteva ore înainte de a expira ultimatumul dat de autorităţile locale. "Au avut răgaz până astăzi (ieri n.n.) la ora 18.00. Dacă nu se conformau, acele borduri ar fi fost ridicate de Serviciul de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală din cadrul Primăriei, cu sprijinul agenţilor noştri, iar contravenientul ar fi primit o sancţiune cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei. Pentru că a respectat somaţia, nu i s-a aplicat nicio amendă", ne-a declarat Traian Jipa, directorul Poliţiei Locale Brăila.
Potrivit viceprimarului Alexandru Dănăilă, firma în cauză se numeşte "Vădeni Tranzit" SRL şi a intrat în posesia terenului respectiv în urma unor tranzacţii succesive. Primăria nu a eliberat autorizaţie pentru îngrădirea sau ridicarea unei construcţii pe terenul respectiv, deoarece acesta se află pe un bulevard al municipiului, într-o zonă destinată ca spaţiu verde.

Contactat de un reporter "Obiectiv", un reprezentant al firmei "Vădeni Tranzit" a refuzat, ieri, să prezinte un punct de vedere legat de modul în care a intrat în posesia suprafeţei în cauză şi intenţiile pe care le are pe viitor. Interlocutorul nostru a ţinut să spună doar că s-a încercat un schimb de terenuri cu Primăria, însă fără succes.
Reamintim că acest teren a intrat în atenţia opiniei publice în urmă cu mai bine de zece ani, mai exact în 2003, când "Tracon" SRL, firma fostului prefect Mihai Manea, a făcut un schimb de teren cu Consiliul Local Municipal. Concret, în luna mai 2003, la solicitarea firmei "Tracon", Consiliul Local Municipal a decis trecerea din domeniul public în cel privat al municipiului a unui teren în suprafaţă de 1.320 mp, situat pe B-dul Independenţei, la intersecţia cu Calea Galaţi şi schimbarea acestuia cu două terenuri, situate pe străzile Braşoveni nr. 7-9 în suprafaţă de 523,52 mp (alipit Liceului "Nicolae Iorga") şi Plevna nr. 395 în suprafaţă de 797,46 mp, proprietatea "Tracon" şi a soţilor Manea.
Imediat după ce s-a perfectat transferul, "Tracon" a vândut bucata de bulevard, pe care doar ce pusese mâna, către "Lukoil", care îşi anunţase intenţia de a-şi construi acolo un sediu. La vremea respectivă, intenţia "Lukoil" a fost zădărnicită de mai mulţi brăileni, locatari ai bulevardului. Aceştia s-au unit într-un grup de iniţiativă şi au depus mai multe plângeri şi sesizări către forurile competente, până când i-au determinat pe cei de la "Lukoil" să îşi abandoneze planurile. Ulterior, terenul a făcut obiectul mai multor tranzacţii, ultimul proprietar fiind firma "Vădeni Tranzit" SRL.
Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile şi dacă "Vădeni Tranzit" SRL va ajunge la un acord cu Primăria Brăila, astfel încât respectiva porţiune din bulevard să îşi recapete statutul de proprietate publică a municipiului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro