Copacii de pe Bulevardul Independenţei, tronsonul cuprins între Str. Şcolilor şi Calea Călăraşilor, trec, de câteva zile, printr-un proces masiv de toaletare. Direcţia "Seroplant" din cadrul Primăriei Brăila a decis să dea o nouă faţă spaţiului verde din zona respectivă, înlăturând o parte din coronamentul copacilor bătrâni, astfel încât vegetaţia de la sol să poată avea lumină suficientă pentru a se dezvolta. "Din cauza umbrei lăsate de arborii mari, atât arbuştii cât şi florile din spaţiile verzi aveau probleme. Prin această toaletare le dăm posibilitatea copacilor să se regenereze şi oferim condiţii mai bune vegetaţiei de la sol. Cu ocazia asta, intenţionăm să înfiinţăm noi aranjamente florale şi chiar să plantăm mai multe specii de arbuşti. Practic, vom schimba complet înfăţişarea bulevardului, între Calea Călăraşilor şi strada Şcolilor", ne-a declarat Ligia Drăgan, directorul "Seroplant" Brăila. Aceasta spune că lucrările s-ar putea finaliza până la începutul săptămânii viitoare. "În funcţie de felul cum va arăta ceea ce facem acum, conducerea Primăriei va decide dacă mai continuăm lucrările de toaletare şi pe restul Bulevardului Independenţei. Noi sperăm să putem merge până la capăt, în aşa fel încât să avem un aspect unitar pe tot bulevardul", ne-a mai spus directorul Drăgan.
Odată cu toaletarea teilor din zonă, au fost desfiinţate şi tufişurile care începuseră să crească sălbatic printre bănci. Angajaţii "Seroplant" au avut surpriza să găsească acolo tot felul de lucruri, de la pături în care îşi făcuseră culcuş oameni ai străzii, până la seringi folosite de consumatorii de droguri.
Lucrările de toaletare sunt executate de "Seroplant" în colaborare cu Penitenciarul Brăila, care a pus la dispoziţie câţiva deţinuţi cu drept de muncă. Lemnul rezultat din tăierea crengilor este predat Direcţiei de Asistenţă Socială şi urmează să ajungă la brăilenii cu venituri mici, sub formă de ajutoare.
Primăria precizează că lucrările de toaletare au fost făcute în urma numeroaselor sesizări primite de la locatarii bulevardului, care se plângeau că spaţiile verzi sunt pline mai mult de buruieni decât de flori şi că arborii au început să pună în pericol siguranţa trecătorilor, pe timp de furtună. De altfel, un alt motiv pentru care s-a decis tăierea unei părţi din coronamentul copacilor a fost reprezentat de desele incidente din ultima perioadă, legate de ruperea liniilor de tramvai de către crengile doborâte de vânt.