Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bugetul local pe 2007 ii multumeste pe consilierii municipali

Consilierii municipali sint de parere ca bugetul orasului pe anul 2007 este multumitor si ca mai mult de atit nu se putea face in acest moment. Indiferent de culoarea politica, acestia au cazut de acord ca desi acest buget nu este extraordinar de consistent, este totusi mai mare decit in alti ani si ca toate domeniile de activitate si interes public au primt bani mai multi decit in trecut. Anul acesta, municipiul beneficiaza de 192.138.000 lei, din care 76.170 .000 lei sint alocati finantarii cheltuielilor de personal din institutiile de invatamint preuniversitar de stat de pe raza municipiului Braila, 9.345.000 lei sint repartizati pentru finantarea drepturilor asistentilor personali ai persoanelor cu handicap grav, ajutorului social si a ajutorului pentru incalzirea locuintei, serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor de sub autoritatea consiliului local, ajutoarelor de stat regionale precum si serviciilor publice de administrare a creselor, iar diferenta este reprezentata de 1.266.000 lei primiti de la finantele publice din cota de 22% prevazuta de art.32 (1), 1.210.000 lei destinati sa acopere sprijinul financiar acordat pentru constituirea familiei si ajutoarele pentru incalzirea locuintei, dar si de subventia pentru compensarea cresterilor neprevazute ale preturilor la combustibili utilizati de catre CET, in valoare de 35.670.000 lei. Asta in contextul in care anul trecut, pentru toate cele trecute mai sus, Braila a avut la dispozitie 143.631.000 lei.
Astfel, consilierul municipal PSD Sorin Bosneag ne-a declarat ca sumele acordate anul acesta sint vizibil mai mari decit anul trecut. Cu toate acestea, consilierul social - democrat recunoaste ca asta nu inseamna ca sint suficiente sau ca nu ar mai fi nevoie de multi bani: "Chiar daca sint mai mari decit in anii trecuti, sumele nu sint suficiente pentru un oras cu atit de multe nevoi si lacune ca al nostru. Banii au venit mai multi acum si datorita descentralizarii serviciilor dar eu zic ca sint la limita. Oricum, vom vedea ce se va mai incasa din taxe si impozite, ce rectificari bugetare se vor mai face si vom mai aloca bani pe ici pe colo. Adevarul e ca la Braila, nici dublul sumei pe care o avem deja nu ar fi suficient".
In ceea ce il priveste pe consilierul PNL Petrica Popa acesta considera ca Braila nu putea obtine anul acesta mai mult de atit: "Avem un buget mult mai mare anul acesta decit in 2006 sau in 2005. Mai mult de atit nu se putea face. Poate nu e foarte mare dar e un pas inainte. Acum e mult mai bine structurat si vor mai veni si rectificarile care vor mai acoperi din nevoi. Eu zic ca s-au acoperit oarecum toate punctele sensibile, ca sanatatea si invatamintul".
La rindul sau, democrata Mihaela Picu ne-a declarat ca, desi personal ar fi dorit bani mai multi pentru cultura, arta, crede ca sumele de anul acesta au fost impartite destul de bine: "Se putea da mai mult la cultura, arta, teatru. Eu spun asta mereu. Dar in general a fost bine impartit si sumele sint mai mari decit in anii trecuti. Dar, repet, la cultura trebuia mai mult".
Si consilierii PRM sint de parere ca bugetul a fost bine intocmit si ca sumele au fost repartizate echitabil, pe domenii de activitate. PRM-istul Traian Adrian a mai adaugat: "Din discutiile pe care le-am avut inainte de a aproba bugetul cu directorul Anghelescu, ne-am dat seama ca putem sa fim multumiti de ce s-a alocat anul acesta si de cum s-a alocat. Oricum, pe viitor vor apare modificari si se vor mai face alocari. Deocamdata, punctele importante ca educatia, sanatatea, asistatii social....sint acoperite. Ce va mai fi nevoie se va rectifica pe parcurs".
Si consilierul independent Luciana Boboc este de parere ca bugetul municipiului pe 2007 este bine realizat si repartizat: "Este bun, este bine facut. Dupa parerea mea acum mai bine nu se putea face. Pe parcurs, cind vor mai aparea necesitati se vor face modificari. Dar deocamdata e bun".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii