Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Budapesta anunta 42 de morti in urma accidentului aviatic de la Telkibanya

Ministerul ungar de Interne a anuntat, vineri, ca 42 de militari slovaci si-au pierdut viata, joi, in urma prabusirii avionului militar la Telkibanya (nord-estul Ungariei), infirmind bilantul de 44 de victime anuntat anterior, relateaza AFP.
"Exista 42 de morti si un supravietuitor, daca este sa tinem cont de lista oficiala (a pasagerilor - n.r.) pe care tocmai am obtinut-o de la ambasada Slovaciei in Ungaria", a declarat purtatorul de cuvint al Ministerului de Interne, Tibor Dobson.
"Erau 43 de persoane la bordul" avionului slovac de tip Antonov AN-24 care s-a prabusit intr-o regiune muntoasa si impadurita din apropierea granitei slovaco-ungare, a precizat el.
Cu putin timp inainte, purtatorul de cuvint al politiei nationale ungare, Laszlo Garamvolgyi, afirmase ca 44 de militari slovaci din cadrul trupelor KFOR (fortele NATO din Kosovo) si-au pierdut viata in accident, pe baza unei liste cu 45 de pasageri, aflata in posesia serviilor de ordine. El precizase ca o singura persoana a supravietuit.
Noul bilant al autoritatilor ungare confirma bilantul intocmit la Bratislava de o sursa de pe linga Ministerul Apararii.
Slovacia nu a comunicat nici un bilant oficial al victimelor, dar dupa anuntarea accidentului a afirmat ca avionul transporta doar 43 de persoane, intre care 28 de militari KFOR care se intoarceau dintr-o misiune in Kosovo, opt membri ai echipajului si sapte persoane din cadrul personalului administrativ.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii