Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Budapesta anunta 42 de morti in urma accidentului aviatic de la Telkibanya

Ministerul ungar de Interne a anuntat, vineri, ca 42 de militari slovaci si-au pierdut viata, joi, in urma prabusirii avionului militar la Telkibanya (nord-estul Ungariei), infirmind bilantul de 44 de victime anuntat anterior, relateaza AFP.
"Exista 42 de morti si un supravietuitor, daca este sa tinem cont de lista oficiala (a pasagerilor - n.r.) pe care tocmai am obtinut-o de la ambasada Slovaciei in Ungaria", a declarat purtatorul de cuvint al Ministerului de Interne, Tibor Dobson.
"Erau 43 de persoane la bordul" avionului slovac de tip Antonov AN-24 care s-a prabusit intr-o regiune muntoasa si impadurita din apropierea granitei slovaco-ungare, a precizat el.
Cu putin timp inainte, purtatorul de cuvint al politiei nationale ungare, Laszlo Garamvolgyi, afirmase ca 44 de militari slovaci din cadrul trupelor KFOR (fortele NATO din Kosovo) si-au pierdut viata in accident, pe baza unei liste cu 45 de pasageri, aflata in posesia serviilor de ordine. El precizase ca o singura persoana a supravietuit.
Noul bilant al autoritatilor ungare confirma bilantul intocmit la Bratislava de o sursa de pe linga Ministerul Apararii.
Slovacia nu a comunicat nici un bilant oficial al victimelor, dar dupa anuntarea accidentului a afirmat ca avionul transporta doar 43 de persoane, intre care 28 de militari KFOR care se intoarceau dintr-o misiune in Kosovo, opt membri ai echipajului si sapte persoane din cadrul personalului administrativ.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii