Mergi la conţinutul principal

Bucuria câştigătorilor concursului “O toamnă mai bogată”

• Neculai Furtună, Alexandru Gheorghe, Ion Mungiu şi Costel Manole sunt norocoşii care au câştigat premiile oferite de Asociaţia “Pentru Adevăr” şi cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” în cadrul concursului “O toamnă mai bogată” • concursul  s-a adresat pensionarilor, iar cei patru câştigători au intrat ieri în posesia premiilor

 

În luna septembrie, Asociaţia “Pentru Adevăr” şi cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” au derulat concursul “O toamnă mai bogată”, adresat pensionarilor. Concursul a constat într-o tombolă cu premii în bani, în care pensionarii completau talonul din ziar şi îl depuneau apoi în urna special amplasată la sediul redacţiei. Premiile oferite au fost:  III - 200 lei, premiul II - 300 lei, premiul I - 400 lei şi marele premiu - 500 lei. Peste 1.000 de taloane au fost adunate la final, iar pe 1 octombrie a avut loc tragerea la sorţi a câştigătorilor. Norocoşi au fost patru brăileni, care au venit ieri la sediul cotidianului pentru a intra în posesia premiilor. Astfel, premiul III a ajuns la Neculai Furtună, în vârstă de 71 de ani. Acesta ne-a mărturisit că, deşi este pentru prima oară când participă la un concurs organizat de cotidianul nostru se pare că acest lucru i-a purtat noroc. Deşi cu sănătatea nu mai stă la fel de bine ca în tinereţe, pensionarul se mândreşte că a reprezentat cândva Brăila în cadrul echipei de volei “Constructorul” şi spune, cu modestie, că a fost “un jucător bun de divizia B”. 

Premiul II a fost câştigat de Alexandru Gheorghe. În vârstă de 68 de ani, acesta ne-a arătat cuponul de pensie pe care scria 800 lei. Aşadar, premiul de 300 lei a fost binevenit pentru pensionarul nostru. Şi chiar dacă veniturile sale sunt mai mult decât modeste, acesta nu se plânge. Este optimist şi plin de viaţă şi spune că dacă se chibzuieşte şi nu cheltuieşte aiurea, banii îi ajung. “Mă bucur că sunt sănătos”, susţine brăileanul. Locuieşte singur şi de câte ori are ocazia munceşte cu ziua pe unde poate, fie că este vorba de tăiat lemne sau făcut curăţenie. De altfel, acesta ne-a mărturisit că ne citeşte ziarul mai mult pentru rubrica de anunţuri, unde caută să vadă dacă sunt oferte de muncă pentru pensionari. Trebuie spus că a participat la concurs cu 4 taloane, iar premiul câştigat îl va folosi pentru a-şi plăti o rată la televizor şi pentru a-şi achita o factură. Pensionarul ne-a mai spus că are şi o mică plăcere: să cutreiere străzile pe bicicletă.

Ion Mungiu este câştigătorul premiului I. După 41 de ani de muncă în fostul combinat, din care aproape două decenii în grupa I de muncă, acesta primeşte o pensie de doar 1.200 lei. Şi nici soţia sa nu are o pensie mai mare. De aceea, acesta ne-a spus că s-a bucurat că se numără printre câştigători. Este un cititor fidel al ziarului, dar cu toate acestea a participat pentru prima dată la un astfel de concurs. Are doi băieţi şi un nepoţel de 7 anişori, pe care va avea grijă să îl “cinstească” după acest câştig.

În final, marele premiul a fost câştigat de Costel Manole, despre care putem spune că este un cititor cum toate publicaţiile ar vrea să aibă. Citeşte ziare de peste 40 de ani şi ziarul nostru încă de la început. Putem spune că acesta este unul dintre puţinii oameni care ţin cu sfinţenie la acest obicei de a citi ziarul în forma tipărită, şi nu pe internet. De asemenea, Costel Manole spune că unul dintre tabieturile lui este să meargă dimineaţa la chioşcul de ziare, unde, pe lângă “Obiectiv”, cumpără şi Gazeta Sporturilor. Este un mare fan al sportului şi al fotbalului, acesta făcând parte în 1974 din echipa de fotbal “Chimia” Brăila, iar amintirea celor 25.000 de suporteri de pe stadion încă e vie în memoria sa. Unul dintre băieţii săi, Adrian, l-a moştenit în ceea ce priveşte dragostea pentru sport, lucrând o perioadă ca arbitru de fotbal, iar acum şi nepotul pare să ducă tradiţia mai departe. Dar nu cu fotbalul, ci cu tenisul. Iar pentru că a câştigat marele premiu, cel mic va avea parte de o supriză din partea bunicului. Brăileanul ne-a mai spus că şi-ar dori ca Primăria să refacă stadionul şi, într-o bună zi, poate îl va vedea din nou arhiplin.

 

Felicitări câştigătorilor!

 

Noi concursuri vă aşteaptă!

După succesul concursului “O toamnă mai bogată”, Asociaţia “Pentru Adevăr” şi cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” promit să organizeze noi tombole pentru brăileni, cu şi mai multe premii. Urmăriţi ziarul şi site-ul “Obiectiv” pentru a vedea când vor avea loc acestea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro