Mergi la conţinutul principal

Bucureşteancă amendată de Poliţia Locală pentru că lasă în ruină o bijuterie arhitectonică din Brăila

• este a doua oară în acest an când femeia de 60 de ani este sancţionată din cauza stării în care se află clădirea situată între Muzeul Brăilei şi restaurantul “Carol” • amenzile sunt, însă, modice, de doar 200 de lei, pentru că atât prevede o Hotărâre de Consiliu Local Municipal • tot cu 200 de lei a fost amendat un brăilean al cărui apartament de bloc s-a umplut de mucegai într-un asemenea hal încât este pusă în pericol sănătatea vecinilor

 

Fosta clădire a sindicatelor din Piaţa Traian, situată între Muzeu şi actualul restaurant “Carol”, nu numai că strică aspectul zonei ci chiar pune în pericol siguranţa trecătorilor, din cauza gradului avansat de degradare al faţadei din care au început să se desprindă moloz şi cărămizi. În prezent, imobilul respectiv îi aparţine unei persoane domiciliate în Bucureşti. Poliţia Locală Brăila susţine că a avertizat-o în repetate rânduri pe proprietară să ia măsuri pentru recondiţionarea faţadei, însă aceasta nu s-a conformat, nici măcar după ce a fost sancţionată.

În luna iunie a acestui an, Poliţia Locală Brăila a luat măsura împrejmuirii porţiunii de trotuar din dreptul imobilului cu o bandă de delimitare, iar pe numele proprietarei a fost emisă o sancţiune contravenţională în valoare de 200 lei, potrivit cap. I, pct. B, alin.(1), lit.b din cadrul Anexei H.C.L.M. Brăila nr. 5/2003 actualizată cu modificările şi completările ulterioare, care prevede că ,,neasigurarea potrivit legii a lucrărilor de reparaţii, zugrăvire şi vopsire a părţilor exterioare ale clădirilor, neînlocuirea jgheaburilor şi burlanelor degradate, a geamurilor, precum şi neefectuarea altor lucrări de reparaţii şi întreţinere la faţadele imobilelor, creând astfel un aspect inestetic zonei respective  se sancţionează cu amendă de la 50 lei până la 200 lei”.

Nici după acea sancţiune nu s-au pus lucrurile în mişcare, astfel că femeia a mai fost amendată odată, tot cu 200 lei, în ziua de marţi, 7 august, punându-i-se încă o dată în vedere  să ia măsuri pentru repararea faţadei.

“Totodată, deoarece imobilul reprezintă un real pericol pentru cetăţenii care trec prin zonă, proprietarei i s-a adus la cunoştinţă şi faptul că, în conformitate cu prevederile Codului Civil Art. 1378 «proprietarul unui edificiu sau al unei construcţii de orice fel este obligat să repare prejudiciul cauzat prin ruina lor ori prin desprinderea unor părţi din ele, dacă aceasta este urmarea lipsei de întreţinere sau a unui viciu de construcţii»“, precizează Poliţia Locală Brăila, prin intermediul unui comunicat de presă.

Tot marţi, 7 august, poliţiştii locali din cadrul Compartimentului Protecţia Mediului au sancţionat contravenţional un bărbat în vârstă de 57 de ani, care locuieşte în blocul SNB situat pe Str. G-ral Ghe. Avramescu, pentru neîntreţinerea igienei şi curăţeniei în imobil. Apartamentul în care locuieşte bărbatul este plin de mucegai şi igrasie, care s-au infiltrat la apartamentele vecinilor, provocându-le stricăciuni şi punându-le sănătatea în pericol. Bărbatul a fost amendat cu suma de 200 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro